”Mijn Dame”

Mijn dame begint al aardig op leeftijd te komen, waar ik haar in het begin als een behoorlijk losgeslagen hond kreeg, is het nu mevrouw sociaal zich zelve, waar ik voorheen altijd op moest passen of ze niet te fanatiek ergens op af ging, is ze nu wat dat betreft makkelijk in omgang, ze past zich makkelijk aan in de situatie, agressie is totaal van de baan, of het moet echt noodzakelijk zijn, zoals ik vroeger met mijn honden liep(onbezorgd) is dat nu ook bij haar van toepassing, jaloers is ze nog steeds, aai ik een andere hond komt madame met haar kop tussen mijn benen zonder bijbedoeling, gewoon even laten weten hé baasje ik ben er, nu is het gewoon een ontspanning om haar uit te laten, wetend dat ze zich gewoon goed gedraagt, of simpel haar eigen weg vervolgt, fijn als je zo een losgeslagen hond toch weer in het gareel weet te krijgen.

7 gedachten over “”Mijn Dame”

 1. Een hond is veel sensitiever dan de meeste mensen denken…. jij bent een mens met een enorme rugzak en jouw emoties worden door de hond opgepikt en vervolgens past een hond diens gedrag daarop aan… dat het nu zo mooi en goed gaat komt dus ook door hoe jij nu ‘wandelt’…

  Like

  • Ja klopt, doet nog elke dag zeer! Maar ja, je kunt je eigen pijn niet uit de weg gaan als je daarvoor een dier moet laten lijden, ik zou dat nooit kunnen.

   En tja… ieder levend wezen heeft een eindtijd… indien je wilt kun je snel genoeg nieuw gezelschap krijgen want dieren die een gouden mand zoeken en zo heel hard nodig hebben zijn er genoeg.

   Geliked door 1 persoon

 2. Weet hoeveel pijn het doet, heb hier de nodige urntjes staan, of ik na mijn dame weer een hond neem ben ik nog niet over uit, nieuwe, bepaalde, beangstigen me op dit moment nogal….
  Even terug komend op die versnellingen, zou niets liever willen, maar dat blok beton in mijn hoofd belemmerd helaas veel op dit moment, de druk op mijn ogen, waar jij op je blog over hollen en stilstaan praat, is dat voor mij mijn hoofd, proberen rust te vinden in de chaos in mijn hoofd..

  Geliked door 1 persoon

  • Tja… .een weg vinden die het beste werkt in het overleven… is voor ieder mens anders… ik vond hem ook pas nog geen 2 jaar geleden… een verademing… die ik ieder gun dus jou ook.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s