”Zwijmelen op Zaterdag”

Vandaag plaats ik 2 nummers van de heren solo, waar ze voorheen een duo waren, maar nu al erg lang solo bezig zijn, ieder op zijn manier. Ze hebben samen nog een keer een concert in Central Park gegeven, maar toen was de pap op tussen beide heren, meestal hebben ze dan een verschil van welke muziek ze beiden willen maken, op zich niets mis mee, want samen waren ze goed, maar solo is er ook niets mis met hun muziek, al vind ik Paul solo meer in zijn sas, gezien productiviteit. Begin met de langste van de 2 Art met een mooi liedje. Was misschien logische geweest om zijn grote hit Bright Eyes te plaatsen, maar logica even wegdenken.

Als 2e plaats ik dan een nummer van Paul, een nummer waar ook het album naar genoemd is, en voor mij al super is vanwege de saxofoon in liedje.

Advertentie

12 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Prachtig inderdaad.

  2 jaar geleden was ik bij een concert van hen, althans… uitgevoerd door 2 andere heren uiteraard, maar zeker zeer indrukwekkend.

  Like

 2. Deze heren hebben iets achter gelaten wat niet vergelijkbaar is….
  Echt hun eigen sound, altijd enorm van genoten….
  Altijd leuk als je hun muziek terug hoort, ook al is het gecoverd…
  Volgens mij hebben Nick en Simon het ook eens gedaan….hun coveren..
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Samen waren ze natuurlijk een mooi duo, komt bij dat dit live opnames zijn, en we zijn hun liedjes zo gewend dat we eigenlijk niet beter weten, Art met de wat hogere, Paul met de wat lagere stem…….

   Like

 3. Prachtige nummers allebei! Heerlijk. En ik heb hetzelfde als Annemarie, ik denk steeds dat de ander straks invalt. Maar dat gebeurt dan niet. Toch blijven het prachtige songs.

  Like

 4. De liedjes passen goed bij beide heren, als je de nummers gewoon van de cd luistert, dan klinkt het gewoon prima, mis je de ander niet, zie je natuurlijk ook niemand, denk je misschien van hé waar ken ik die stem van…..

  Like

 5. Een duo wat zoveel bekende nummers heeft gemaakt blijft ook goed bij, vooral als de muziek aanspreekt. Zelf weet ik op het moment niet beter dat ze solo zingen, mede door de albums die vooral Paul Simon heeft uitgebracht, Art Garfunkel is eigenlijk solo vooral bekend om het nummer Bright Eyes wat ook al weer lang geleden is…
  Fijn weekend voor wat er nog van over is, tijd gaat zo snel…

  Like

 6. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Paul Simon de creatieve muzikale motor was, die heel veel kanten uit kon. Art Garfunkel heeft de stem die rotsblokken zacht maakt. Als muzikale combinatie waren ze geniaal. Jammer dat zulke persoonlijkheden uit elkaar kunnen groeien, maar als je zo lang zo close samenwerkt ook niet echt onbegrijpelijk…

  Like

  • Ben ik met jou eens, Paul Simon is denk ik de meest creatieve van beiden, gezien zijn solo projecten en die van Art Garfunkel, Art heeft de zachte zwoele stem, je omschrijft het heel mooi, maar je ziet het veel dat op een bepaald moment het niet meer klikt, bij een band valt het vaak niet zo op, omdat dan 1 of 2 man vervangen worden, en de band onder dezelfde naam door gaat….vaak heeft het te maken met de richting die ze op willen met hun muziek……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s