”Zwijmelen op Zaterdag”

Ook vandaag weer twee liedjes, zou er het liefst tien onder elkaar zetten, maar beetje teveel van het goede. Begin met een liedje van Mike Rutherford en zijn soloband buiten zijn activiteiten om die hij had bij Genesis. Hij was 1 van de drie overgebleven leden van Genesis op het eind, ze gaven in 2007 hun afscheid concert. Ook Mike is al lang actief solo, net zoals Phil Collins, alleen de muziek van beiden verschilt behoorlijk. Phil gooit er regelmatig een cover door, veel commercieler dan Mike, de band en Mike schrijven alles zelf, bekendste nummer van hun is wel the living years.

Tweede nummer wat ik plaats dat is best wel wat vreemd gegaan. Had de cd allang thuis op de plank staan, toen er na maanden eindelijk een liedje vanaf werd gehaald, normaal komt er eerst een liedje om te promoten en dan volgt de cd. Goed dat is dan in dit geval anders gegaan, maar vreemd is dat de cd al uit is, niemand er klaarblijkelijk iets van weet, en er na enkele maanden een single vanaf gehaald wordt en ook eindelijk op de radio gedraaid wordt. Zou het om een onbekend nummer gaan zeg ik oké, goed de band was nieuw, nu ondertussen zo een 8 jaar oud, en het liedje is wereldwijd een grote hit geworden, dus hoe vreemd kan het gaan, na die tijd zijn er nog meer nummers uitgebracht van die cd, het vervolg van de band liep vanzelf.

Advertentie

12 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Hahaha 10 onder elkaar… leef je uit ! IK vermoed dat jij wel meerdere lijstjes kunt maken met muziek die nog niet in Trees der archieven (of in die van Marja) voorkomen…

  Deze 2 zijn wat mij betreft goed, ik kende ze niet, had ze nog nooit gehoord, ook de namen zeggen mij weinig… maar ja dat zegt niks, mijn geheugen is een zeef tegenwoordig als het om muziek gaat omdat ik amper nog muziek luister…

  Fijn weekend.

  Like

  • Zal ik maar niet doen , zit iedereen de hele dag mijn muziek, of zoals jij het ook wel omschrijft muzeik te luisteren met deze hitte, en jazeker kan voldoende lijstjes maken…….2 is prima, komen nog meer zaterdagen…..
   Wens jou ook fijn weekend.

   Like

 2. Ergerlijk toch dat er zoveel mooie muziek is en dat je er maar een, hooguit twee, kunt plaatsen op de zwijmel op zaterdag? Zó moeilijk kiezen. Maar ja, het is niet anders. Deze twee bands en de nummers kende ik niet. Heeft te maken met mijn leeftijd natuurlijk, dan luister je toch veel meer naar muziek uit je jeugd, maar ze zijn erg mooi. Dank voor het plaatsen.

  Like

 3. Dank je wel. Graag gedaan hoor, maar deze nummers zijn ook niet echt uit mijn jeugd, toen deze nummers uitkwamen was ik de 50 ook al ruim gepasseerd, maar zo een muziekfreak als ik, blijf ook de lijsten van nu volgen….
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Goedenavond Skar
  Kom maar op met je muziek hoor. Ik ben meer van de klassieken maar heb vroeger wel erg veel muziek geluisterd buiten het klassieke genre om. Tegenwoordig pik ik minder moderne muziek op maar ken best nog wel veel.
  Het tweede nummer herken ik en is net als de eerst fijne muziek,.
  De verhalen erachter vind ik ook altijd interessant maar beloof niet alles te onthouden hoor.

  Like

  • Goedenavond AnneMarie,

   Blijf gewoon rustig bij het aantal twee. En met de klassieken is natuurlijk helemaal niets mis. De pop komt tenslotte voort uit de klassiek.Regelmatig luister ikzelf ook klassiek, plus ik plaats regelmatig pop/rock gecombineerd mer orkest, is mijn favoriete muziek, die combinatie vind ik echt super…onthouden hoeft niet hoor, onthoud ze zelf ook niet, puur via ezelsbruggetjes en natuurlijk het nodige weten, zo heeft denk ik ieder wel zijn hobby..
   Fijn weekend.

   Like

   • Waarschijnlijk heb ik niet al te lang geleden oom pop/rock met orkest uit de oude doos geplaatst. Ja een orkest achter een popgroep is wat mij betreft de ultieme combi voor klassiek en pop.
    Maar ook onbetaalbaar natuurlijk tegenwoordig.
    Ik ben benieuwd waar je nog meer mee zult komen in de toekomst. Vind het erg leuk dat je meedoet met ons ondanks dat ik niet iedeeee zaterdag meedoe lees ik bij de anderen natuurlijk wel.
    Welkom dus.

    Geliked door 1 persoon

 5. Oeps.. 10 achter elkaar is wel heel veel. Dat kost veel tijd om het in de lijst te zetten dan.
  Maar dit is prima hoor. Mooie keuzes, ik ken allebei die bands niet, maar ik ben vast veel ouder dan jij 😉

  Like

  • Goedemorgen….hahaha wees maar niet bang, ga niet verder dan twee, komen nog zaterdagen genoeg, heb geen idee qua leeftijd, ben zelf 60 plusser, om precies te zijn 6x plus 7 maanden, dus dan is het rekensommetje voor jou eenvoudig……
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

 6. Klopt voor de nul, wij zeggen bij rond aantal altijd, in dit geval nu ben je 6 kruisjes oud, ach 9 jaar valt nog mee, nog geen basisschool lang in ieder geval, op na de 7 x zal ik maar zeggen……:-)

  Like

 7. Ook voor mij twee onbekende groepen, maar daarom nog niet slecht… 😉
  Nieuwe groepen kom ik alleen tegen als ik YouTube open en ze laten iets zien wat me interessant lijkt, maar ja, dat is eigenlijk ook weer teveel om alles te proberen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s