”Zwijmelen op Zaterdag”

Vorige week plaatste ik dit nummer reeds op mijn blog, wel in een andere uitvoering, uit het jaar 2002 tijdens Night of the Proms, dit keer plaats ik nogmaals het nummer alleen ligt deze versie dichter bij 2019 dan de vorige. Blijf het gewoon een heerlijk nummer vinden, alleen de titel al. Soms best lastig om iets te plaatsen, er is zo verrekte veel, van alles komt de revue voorbij, wordt het Paul, of andere Paul of Lisa, of Melissa, Beth, zal ik Joe doen, of gewoon een band, of even iets aparts, of klassiek, ach wat boeit het ook, gewoon maar iets plaatsen, volgende week nieuwe kansen, volg gewoon je gevoel en je hart dan is het toch altijd goed

Gelukkig plaats ik er altijd twee, dus kon nog een keuze maken. Heb gekozen voor een oudje, ook al in een nieuw jasje, nummer komt uit de jaren 70 en de groep maakt super mooie muziek. De albums(cd tegenwoordig) lopen bij hun soms helemaal in elkaar over, een genot om naar te luisteren, het album moest je altijd even omdraaien wat met de cd niet hoeft, weer een voordeel, ondanks dat blijf ik het vinyl toch het mooist vinden, het zachte warme geluid, met zo af en toe toch klein tikje erin, het leeft zal ik maar zeggen, daarbij het vinyl is weer helemaal terug tegenwoordig, gelukkig.

Ach wat maakt het ook uit, het is weekend dan mag je wel een keer wat afwijken van het doordeweekse schema, of het schema wat je elke keer gebruikt heb tijdens het zwijmelen, dus ook nog dit keer een soundtrack liedje als derde erbij.

10 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Mooie muziek. Sfeervol zou ik haast. De eerste is iid erg bekend en wordt steeds weer gebruikt. Maar dat mag ook want als een stuk goed is mogen we het niet vergeten. Net als in de klassieken moeten we goede muziek in ere houden.

  Like

  • Eerste nummer vind ik zelf super, terwijl ik dit bericht schrijf, hoor ik de unplugged versie, en zeker is echt een nummer om uit volle borst mee te zingen, tweede nummer is eenvoudig te beluisteren door op de link te klikken die je te zien krijgt als je wilt luisteren, opent in nieuw venster…
   Fijn weekend.

   Like

 2. Alive and Kicking is één van de nummers waarom ik zou willen dat ik heel goed kon zingen.
  Stel je voor dat je dat uit volle borst kan zingen en dat het nog mooi klinkt ook…
  lijkt me heerlijk.

  Je tweede nummer mag ik niet kijken van Youtube,
  Mijn zoon (mijn langharig tuig) koopt ook alles op vinyl. En draait het op onze oude Pickup van vroeger. Mooi vind ik dat.

  Het laatste nummer: nummer en uitvoerende mij onbekend. Maar mooi ook…

  Like

  • Is een prachtig nummer, luisterde het net unplugged, zelfs dan blijft het super, tweede nummer kun je gewoon op de link klikken die je te zien krijgt, kom je in nieuw venster direct op Youtube….
   Heb zelf ook het nodige aan vinyl staan, meer dan dat ik op cd”s heb, maar soms is het nog moeilijk ook om een stuk muziek te kiezen met zoveel keuze, soms een simpel lijstje en dan heb ik weer periode van bepaalde band….

   Like

 3. mooie nummers, helaas kan ik het middelste niet beluisteren want die doet het niet…

  Is wel muziek om bij op de bank te liggen of zo, ogen dicht en zwijmelen maar….

  Dank je wel dat ook jij niet afhaakt. fijn weekend.

  Like

  • Dank je wel, middelste nummer krijg je een link, kom je in nieuw venster op Youtube en kan je deze luisteren, blijf tot op heden wat ingetogen nummers plaatsen, misschien komt de volgende keer wat meer pit, afhaken nee hoor, heb niet zoveel inspiratie op het moment, maar voor muziek altijd, komt vanzelf weer de woorden….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

   • Oh wat dom van me… nu dus wel fezien…. die kleding van toen 😉
    Ook een mooi nummer.

    Joh, gewoon plaatsen waarbij je je op dat moment goed voelt, alles is welkom in deze rubriek 😉 Inspiratie komt en gaat, net als alles in het leven toch?

    Dank je wel hoor, jij ook.

    Geliked door 1 persoon

 4. Simple Minds is een mooie band met een mooie song in een uitvoering die ik nog niet kende. Moody Blues ken ik natuurlijk, dit nummer niet, en ik vond ze een beetje verdrinken in dat orkest. De laatste is zowel zanger als song me helemaal onbekend. Niet slecht trouwens 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Dank je wel, soms inderdaad kan een orkest ook te hard spelen, puur afhankelijk hoe de dirigent het aanstuurt, de Simple Minds hebben dit nummer denk ik wel op 5 verschillende manieren gespeeld, echt mooi, de laatste is meer van deze tijd, dus meestal ook wat onbekender…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s