”Tegenstrijdig”

Ondanks dat ik onlangs schreef dat ik mijn rust gevonden had, blijf ik toch altijd een denker. De grijze massa boven in mijn hoofd blijft druk bezig met het uitvogelen van. Op zich is daar niets mis mee, maar de ellende is dat ik daardoor vaak op blokkeer spring. De rijmelarij en gebrabbel komen gewoon niet uit de verf, de inspiratie laat het even afweten. Leuke is wel dat ik niet vast in een periode zit dan, soms zit ik kort terug in de tijd, soms zit ik zo maar even 40 jaar terug in de tijd. Vol vragen waar ik zelf de antwoorden op moet geven, af en toe vermoeiend, soms leuk, soms heb ik ook geen flauw idee hoe iets tot stand kwam, waarom ik voor bepaalde keuzes ben gegaan in mijn leven, waar andere keuzes meer voor de hand hadden gelegen. Natuurlijk de nodige er en aanvaringen die me alleen maar rijker gemaakt hebben, meestal benoemt men het het beruchte rugzakje, zelf zie ik het niet zo, het is voor mij het zakje wat er voor gezorgd heeft wie en wat ik nu ben. Enige vaste in mijn leventje nu zijn mijn twee dieren, voor hun zal ik er altijd moeten zijn, zijn tenslotte afhankelijk van mij, met enige vertel ik niet helemaal de waarheid natuurlijk, want mijn passie muziek die zal nooit vervagen, altijd weet ik wel wat ik wil horen, wat ik met de muziek op een dag wil. Nu de rijmelarij en gebrabbel wat stokt, ga ik maar wat meer schrijven over wat me zoal dagelijks in de grijze massa bezig houdt, op zich niets negatiefs, maar ik merk dat ik bepaalde zaken uit het verleden eigenlijk steeds eenvoudiger los laat, alsof het nooit geweest is, behalve de mooie herinneringen, die koester ik, sluit af met muziekstuk, zonder er een verhaal over de artiest of band bij te vertellen muziek mijn grote liefde.

Skar.

2 gedachten over “”Tegenstrijdig”

 1. Of men het nou rugzak noemt of niet doet er eigenlijk niet toe vind ik zelf..
  Jij bent de optelsom van je verleden en je heden…
  Wat er wel of niet in die grijze massa de boventoon voert, verschilt van moment tot moment en dus ook de bijbehorende emoties die dan korter of langer duren…
  Het enige dat, denk ik althans, belangrijk is… is dat je je bewust bent van het feit dat je ‘vandaag’ leeft en dat wat ‘gisteren’ gebeurde niet kunt veranderen noch ongedaan maken.

  Je dieren en je muziek… die zijn nu de leidraad van je ‘vandaag’ en doelen stellen is leuk maar je moet jezelf ook toestaan te falen om op zeker moment te kunnen realiseren dat een doel niet haalbaar is maar dat dat geen ramp is…

  Liked by 1 persoon

 2. Daar geef je een heel belangrijk woord aan, falen…..ik blijf soms die verschrikkelijke perfectionist, zoals een begeleider me eens zei , jij moet gewoon eens wat vaker de botte boer zijn, leren dat het gewoon soms wat jou betreft kan barsten, zou ik het voor mezelf een stuk makkelijker hebben, en soms lukt dat goed, soms komt oude ik boven…….maar ik leer nog steeds….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s