”Zwijmelen op Zaterdag”

Vandaag weer het nodige bij elkaar gezocht, is niet zo moeilijk voor me, maar eigenlijk ook weer wel. Voor mijn eerste artiest heb ik gekozen voor de voormalig leadzanger van de band Traffic die al actief zijn sinds de jaren 60. Daarna is hij nog een tijdje actief geweest bij Blind Faith voor hij eind jaren 70 zijn solo carriere begon, die hem zeker geen windeieren gelegd hebben. Hij scoorde van elk album wat hij uitbracht wel enkele hits, ook al vind ik zijn muziek niet echt commercieel gericht, maar hij heeft gewoon zijn eigen geluid, zijn stem, speelt hammondorgel en gitaar.

Van de ene zeventiger naar een andere oude rot in het vak. Ook een persoon die zijn sporen in de muziek verdiend heeft. Enorm veel geschreven heeft, tal van bands hebben nummers van hem gecoverd. Een concert van hem duurt maar zo 3 uur, zelfs nu nog terwijl hij ook richting de 70 gaat. Sommige mensen zorgen binnen de muziekwereld blijkbaar toch goed voor zichzelf. Plaats een nummer van hem wat minder bekend is, wat ook geen hit is geweest, vind het gewoon mooi. Ook vanwege het feit dat het opgedragen is voor een bandlid wat is overleden, de saxofonist. Heb zowel voor de studio als live opname gekozen, ik heb zelf iets met live.

Ook dit keer plaats ik er drie, even de dubbele van Bruce niet mee gerekend. Na deze twee oudjes weer tijd voor nieuw jong bloed. Dit keer een vrouw die optrad live in Amsterdam, met als begeleidingsband Joe Bonamassa en consorten. Als je hem noemt plus haar stem, kun je vuurwerk verwachten. De eerste vrouwelijke artiest voor mij wat zwijmelen betreft, een vrouw met een pracht van een stem.

11 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Mooie nummers heb je gekozen en ook de info erbij, helemaal top!

  Leuk dat je meedoet met Zwijmelen, jouw kennis is zo groot dat er veel voorbij komt dat ik niet kende tot dusver… nooit eerder gehoord zelfs ook maar ja dat kan aan mij liggen want mijn muzikaal geheugen is naar de gallemiezen 😉

  Deze 4 nummers vind ik mooi, van die dubbele heeft inderdaad de liveversie ook mijn voorkeur…

  Die dame heeft wel een dijk van een stem maar raakt mij minder, wordt er een beetje onrustig van van binnen…

  Dank je wel voor je bijdrages, fijn weekend.

  Like

 2. Dank je wel, mijn geheugen is ook niet meer wat het geweest is,maar ik ben natuurlijk dag in dag uit met muziek bezig….
  Wat die dame betreft kan me voorstellen dat je dat wat heftig vindt, komt ook beetje door de begeleidingsband die solo altijd pittig speelt…
  Maar ook deze dame heeft erg mooie rustige nummers, hoofdzakelijk eigenlijk….kan erg veel met haar stem, met deze band vaak de meer blues kant….
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja dat zij meer kan met die stem verbaast me niks… en tja, wat een stem al dan niet met iemand doet heb je niet onder controle…

   Gelukt hoor, jou hopelijk ook.

   Like

 3. De stem van de dame kan mij juist weer wel bekoren. Volgens mij zit er zoveel kracht en souplesse in. Ze doet me trouwens aan een andere zangeres denken. Wie kan ik helaas niet meer naar boven halen. Een dame uit het verleden dat dan weer wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelf vind ik haar stem subliem, zoals jij al aangeeft de kracht die eruit straalt, en bij haar is het puur afhankelijk wat ze zingt, met Joe Bonamassa meestal de blues, omdat hij een goede blues gitarist is, maar hoor je studio materiaal van haar, dan komen en mooie sentimentele liedjes naar voren

  Like

 5. Wat een rijkdom aan muziek zet je hier weer neer! Voor Steve Winwood heb ik een zwak sinds ik voor het eerst van hem hoorde als “hart” van de Spencer Davis Group.
  Bruce Springsteen behoeft, evenals goede wijn, geen krans.
  Beth Hart heb ik veel songs subliem horen uitvoeren; ik zag de jongens van Led Zeppelin met tranen in de ogen toen zij Stairway To Heaven zong!

  Geliked door 1 persoon

   • Beth Hart kan inderdaad erg goed coveren, ook het nummer wat ik plaatste wat oorspronkelijk een nummer van iets meer dan 2 minuten was van Etta James, en de zusjes Wilson kunnen er ook zeker wat van, hoorde onlangs erg mooi nummer van Heart, dank je voor de link…

    Like

   • Echt verschrikkelijk goed en mooi uitgevoerd nummer van Led Zeppelin, de drie leden van de groep genieten volop, kijken hun ogen uit, zie de huidige drummer niet, zoon van John Bonham, Jason Bonham zal zeker ook hier de drummer zijn, ken zijn uiterlijk niet zo heel goed…

    Like

  • Spencer Davis groep was zijn tweede groep, werd hij leadzanger en organist na zijn periode bij Traffic, Winwood heeft zijn sporen wel verdiend in de muziek, evenals Springsteen waar ook talloze nummers van gecoverd zijn en met succes door Manfred Mann, Patti Smith enzo enzo….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s