”Zwijmelen op Zaterdag”

Vandaag plaats ik drie zangeressen, maar eentje daarvan is een duo, tevens man en vrouw. De eerste die ik plaats is een oude bekende die ik vorige week ook al plaatste. Nu met een totaal ander nummer, een nummer wat ze uitbracht ten tijde dat ze veel problemen had met alcohol en drugs. Ze was eigenlijk ook de meeste tijd actief in Europa, omdat haar platenlabel en albums hier heel goed verkochten. Soms ging ze met haar eigen band, vaak ook met de band van Joe Bonamassa waar ik vorige week een nummer van geplaatst heb. Dit maal weer een live opname. Ze begeleidt zichzelf met piano. Op het album komen er meer instrumenten op een bepaald moment bij. Het nummer staat ook studio met deze ijzersterke tekst op Youtube.

Het tweede nummer is van het duo. De twee ontmoette elkaar tijdens de schooljaren bij een punkband. Op een bepaald moment vertrokken ze samen uit de band, en richtte als man en vrouw samen een nieuwe band op. Ze hebben tal van invloeden gehad, en gespeeld, het laatste wat ze uitbrachten trok wat meer richting dance. Maar er is eigenlijk geen stijl die hun onbekend is. Hun naam is voortgekomen uit de naam van een beddenzaak, je kunt hier alles kopen voor je,…..behalve….in 2001 stopte ze, zijn nooit opgeheven, maar wilde vanaf 2001 voor hun drie kinderen zorgen.

Het derde nummer is van een artieste met een nogal behoorlijk levensverhaal. Zal de details voor me houden, maar een klein tipje oplichten. In 1990 trouwde ze, ze kregen samen twee kinderen, in 2000 kwam ze uit voor haar werkelijke geaardheid. Ze knokte destijds voor de homo rechten, een pittige dame. Ze trouwde opnieuw, maar ook het huwelijk met die vrouw duurde kort, ze kregen samen wel twee kinderen via spermadonor, daarna is ze opnieuw getrouwd met een jeugdvriendin, heeft keihard moeten vechten tegen borstkanker, waar ze niet helemaal eerlijk over was. Ze gaf aan dat ze het had overwonnen met medicinale cannabis, maar was chemotherapie. De oudste van de drie, geboren in 1961, Melissa Etheridge. Had eigenlijk nog een vierde vrouw in gedachten, maar dat is iets teveel van het goede, dus volgende week.

6 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Mooi hoe ook jij zoveel info geeft bij de muziek die je kiest !

  Van deze 3 bijdrages vind ik de laatste het mooist, al kan ik niet echt zeggen waarom behalve dan dat het gevoelsmatig dieper binnen komt. Misschien ook wel mede door het feit dat we allemaal wel eens praten tegen mensen die we ‘kwijt’ zijn en als ‘onze engelen’ zien.

  Fijn weekend.

  Like

  • Op zich vind ik eigenlijk alle drie de liedjes leuk, luister je naar de tekst kun je bij de laatste inderdaad die invulling geven, praten tegen iemand die je mist, bij het eerste liedje vind ik vooral het verhaal en haar mimiek achter het liedje bijzonder, de tweede omdat ze zo veelzijdig zijn, plus misschien ooit nog terug komen…
   Fijn weekend.

   Like

 2. Krachtige vrouwen met krachtige stemmen. Alledrie fijne muziek om naar te luisteren. De tweede dacht ik toen ik de foto zag dat het om Jamie Cullem ging maar die zingt nog steeds volgens mij.
  Des te meer verraste de muziek me, had ik het nu verkeerd begrepen? Gaat het toch om Jamie?
  Een beetje het zelfde genre, jazzy soul achtig. Kortom ik heb ervan genoten.

  Like

  • Nee gaat niet om Jamie, de groep is in 2001 gestopt, om voor de kinderen te gaan zorgen, band is nooit opgedoekt dus bestaan op papier nog steeds, hun muziek is divers, en alle drie de dames hebben een mooie stem inderdaad, en hun eigen verhaal en stijl…
   Fijn weekend.

   Like

  • Graag gedaan. Dank je wel. Er zal zeker nog meer komen wat onbekend is, maar dat geldt voor de meesten, die mee doen aan deze opdracht….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s