”Zwijmelen op Zaterdag”

Dit maal kies ik voor een wat gevarieerd gezelschap. Begin met een countryzangeres uit Kansas. Normaal ben ik niet zo van de country, maar ook hier zijn uitzonderingen in. Ze is geboren in 1966 op 29 juli. In haar band zit ook haar jongere broer Marty als gitarist, eveneens geboren op 29 juli , maar twee jaartjes jonger. Eigenlijk wel bijzonder op dezelfde datum. Het nummer wat ik plaats gebruikt men ook in de film Switchback.

Tweede nummer wat ik plaats gaan we voor naar Engeland. De band had met dit nummer een grote hit in de jaren 80. Ik heb gekozen voor de uitvoering van het nummer in een nieuw jasje. Opgericht in 1974 en met tussen pauzes nog steeds actief. Elke keer als ze opnieuw bij elkaar kwamen was de bezetting anders. In 2008 kwamen ze bijeen met de bezetting waarmee ze hun grootste hit scoorde. Hun albums verkochten niet echt goed. Geregeld was de leadzanger bezig met nevenprojecten of een solo nummer. De zanger Midge Ure had een bescheiden hitje met If i was.

Voor het derde nummer ga ik naar het land van the highlands, Schotland waar echt veel goede bands vandaan kwamen. Op een bepaald moment was er in de jaren 90 een bepaalde rage waar de minder bekende bands uit Schotland aan bod kwamen. Voor een aantrekkelijke prijs kon je destijds de cd”s kopen. De band die ik nu plaats hoort bij de bekende bands uit Schotland. Hebben hier ook een hits gehad met het nummer Rattlesnakes bijvoorbeeld. Het eerste album maar zeker niet het laatste, alle albums hebben de hit en top parade gehaald. De band is opgericht in 1982 in Glasgow. In 93 verliet de leadzanger en tekstschrijver de band om solo te gaan, de muziek veranderde niet zoveel en in 2004 gaven ze als band nog een mini tour in Engeland en Ierland. Ik plaats niet een bekend nummer, gewoon een klein leuk liedje.

Advertentie

7 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Ook hier weer uitgebreide info bij de gekozen muziek, prachtig vind ik dat!
  Het middelste nummer kende ik dan wel al had ik niet kunnen benoemen wat jij er allemaal bij schrijft natuurlijk. Het eerste en het laatste nummer zeggen me niks maar dat geeft gelukkig niks, ze hebben alle drie iets dat me wel raakt.

  Dank je wel voor je bijdrages en een fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Stukje achtergrond vind ik altijd leuk, mede doe ik dat omdat ik vaak wat onbekende artiesten plaats, de middelste is erg bekend, al heb ik nu dan gekozen voor de uitvoering met orkest….
   Fijn weekend.

   Like

 2. Vienna heb ik zo ongeveer grijs gedraaid. Prachtig. Zelf vind ik het richting het klassieke genre gaan wat mij in de pop ook weer erg aanspreekt. Heb zelf al een aantal van dit soort klassiekers laten horen in de Z.O.Z.
  Het eerste nummer klinkt erg beschaafd voor countrymuziek. Ik denk dat de zangeres met meer overweg zou kunnen met haar stem.
  De derde zegt me even niets maar ja dat komen we wel meer tegen vij de zwijmels.

  Geliked door 1 persoon

  • Vienna is in dit geval ook klassiek uitgevoerd, waar het een elektronische muziekband is wordt hier gebruik gemaakt van echte violen, plus orkest, Martina zingt hier heel bedeesd, ze heeft tal van andere songs die haar stijl beter weer geven, dat je de laatste niet kent verwonderd mij niet…….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

 3. Martina is onbekend voor me, maar eigenlijk onterecht. Bij haar is de grens van country en andere populaire genres ook niet zo scherp, lijkt me.
  Vienna is natuurlijk een oude bekende. Fijn om weer eens te horen, ik weet niet welke uitvoeringen er in de loop der jaren van gehoord heb. 😉
  Loyd Cole en zijn Commotions ken ik dan weer niet, maar is aangenaam om kennis mee te maken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dank je wel, wat Martina betreft denk ik dat het hoofdzakelijke doel was lied bij film, Vienna is de orkest uitvoering, Loyd Cole hebben echt veel leuke, aangename muziek uitgebracht, met hun eigen kenmerkende geluid, stem…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s