”Zwijmelen op Zaterdag”

Deze zwijmel begint met een band die tal van genres speelt, van rock tot jazz, of gecombineerd. De band is in 1984 opgericht en nog steeds actief. Ze begonnen met z”n drietjes nadat ze de universiteit af hadden gemaakt. Hun albums verkochten erg goed, vooral in de Verenigde Staten, waar ze vandaan komen en ook alleen maar optreden. Bepaalde bands komen eigenlijk nooit buiten de VS, omdat ze voldoende volgers hebben in eigen land, voldoende optredens en soms reizen ze per tour rustig duizenden mijlen af voordat het afgerond was, Amerika is natuurlijk ook niet te vergelijken met Nederland waar je over honderden praat, alleen een staat in de VS is al groter. Soort van reizend circus. Later kwam er nog een toetsenist bij, en zo als bijna elke band begonnen ze in kleine zaaltjes, bars, cafeetjes.

De volgende band komt uit Engeland. Staan eigenlijk bekend als een band die folk speelt. Ook deze band bestaat officieel uit drie personen en is opgericht in 2012. In het jaar 2016 verliet de drummer de band en daar kwam een Nederlandse drummer voor terug, niet als vast bandlid maar als jam muzikant. In tegenstelling tot bovenstaande band touren zij wel over de hele wereld. Ook Nederland werd regelmatig bezocht. Het nummer wat ik nu plaats is in Nederland tijdens een live concert opgenomen.

De laatste die ik plaats is een beetje een buitenbeentje bij de voorgaande twee bands. Een band officieel opgericht in 1987, daarvoor waren ze ook al actief maar meer was dat uitproberen van om uiteindelijk de band op te richten. Hun naam hebben ze van een supermarkt waar ze altijd voedsel aten van kleine proefmonsters, op zich wel komisch hoe bepaalde bands aan hun naam komen. De band speelt een mix van pop en reggae. In ”93 brachten ze al hun eerste verzamelalbum uit. De oorsprong van de band ligt net zoals bij de bovenste band in Amerika. De band is beetje een kruising tussen The Police en The Grateful Dead Ik plaats studio en live, waar ik zowaar dit maal studio liever hoor, waarschijnlijk vanwege het geluid, opname. Al is het live wel een langere versie met meer variatie, als ik er bij aanwezig zou zijn, zou ik genieten. Dus deze reis van de zwijmel zijn drie totaal verschillende bands te horen, love them all.

Skar.

Advertentie

5 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Zoals je al wel verwachtte (vermoed ik) … ik ken ook deze bands niet… de namen zeggen me niks en alhoewel ik al vanaf het 1e begin mee zwijmel kan ik me ook niet heugen dat ze voorbij kwamen. Niet dat dat iets zegt maar oke *glimlach* . Ik ben al jaren niet meer muziek bezig en dat wat er van vroeger nog in zit is ook niet meer zo veel soeps… kortom, ik ben blij met jouw bijdrages elke zaterdag als nieuwste deelnemer !!

  Leuke nummers weer, nr 2 vind ik van deze 4 het mooist.

  Fijn weekend.

  Like

 2. Je weet wel interessante bands te vinden die ik nog niet ken! 😉
  Weer drie die er zijn mogen. De blazers van Bear’s Den springen er uit, dat zie je niet zo heel vaak, behalve bij veel grotere acts.
  Ik vind The Samples live ook goed uit de verf komen, hoor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s