”Zwijmelen op Zaterdag”

Vandaag even wat luchtigs. Ga naar Engeland voor een bandje wat maar geen platencontract kon bemachtigen. Eindelijk in 1985 kregen ze bij Warner Bros een contract, maakten een single en hadden daar een groot succes mee. Helaas bleef het voor hun ook bij dit enige hit singeltje, want alles wat daarna nog kwam wierp geen vruchten af, zelfs een tour in 1991 bracht daar geen verandering in. De leden van het bandje gingen alle kanten op. Twee gingen aan de slag bij andere muzikanten , eentje ging samen met een Pink Floyd lid een album maken, eentje bleef actief onder de naam Dream Academy. Later in de tijd was hun single nogmaals succesvol, maar dan in een remix van Dario G met zijn dance track sunchyme wat 10 jaar later werd uitgebracht in 1995 door deze Engelse dance remix groep. Af en toe kwam de groep nog samen na het uiteenvallen in 1991. In 2014 probeerde ze het nogmaals, en van 2016 tot 2017. De dame in het gezelschap had het wat dat betreft beter voor elkaar, zong samen met Van Morrison en Marianne Faithfull. De andere leden hadden gewoon het ene na het andere bandje, of een soort van project, plaats vandaag het origineel en de remix van Dario G…de gewone radio uitvoering.

En de remix uit 1995 van Dario G, vrolijk zomer deuntje. Een remix die in allerlei uitvoeringen gebracht werd, van origineel tot mix van ruim 8 minuten.

Skar.

8 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

  • Het is een leuk vrolijk deuntje, liedje, en dit liedje heeft het in de hitlijsten wel goed gedaan, alleen alle vervolg nummers van hun flopte………op zich zie, hoor je dat wel vaker, dat ze een nummer maken wat het super doet, vervolgens niets meer.

   Like

  • Heb maar gewoon dat linkz of zoiets gevolgd, fb heb ik niet en zowaar deze leek kreeg het voor elkaar…….
   Silent Lucidity kan ik wel plaatsen, maar dan pleeg ik plagiaat, want jij hebt dat nummer al reeds een keer geplaatst, misschien ikzelf ook nog wel jaaaaaren geleden…….:-)

   Geliked door 1 persoon

 1. O, die tweede ken ik wel ja.
  Maar die eerste vind ik veel mooier met het imposante slagwerk! Leuk om te horen en zien. Het is zo typisch jaren 80!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s