”Z.o.Z”

Het volgende nummer uit een soundtrack heb ik reeds al een keer op mijn blog geplaatst, maar niet in een Z.o.Z. Het is een nummer van de soundtrack van de ontroerende film Warhorse. Heb de film nu zelf twee maal gezien, en hij blijft mij boeien. Het gaat om de vriendschap tussen een jongen en een renpaard. Zijn vader moest van zijn moeder een werkpaard gaan kopen op de markt, voor hij naar de markt ging eerst even de kroeg in wat biertjes drinken. Eenmaal op de markt gekomen ziet hij het bewuste paard, totaal onderste boven van het paard koopt hij het. Vrouwlief natuurlijk des duivels, en paard moest terug, maar hun zoon was zo gek met het paard dat hij het leerde de grond om te ploegen, zodat het kon blijven. Later brak de oorlog uit, en paard werd bij de oorlog betrokken, ook de jongen moest naar het front. In de loopgraven oorlog kwam zijn paard tussen de linies voorbij, raakte ernstig verstrikt in prikkeldraad, werd door een Duitse en Engelse soldaat bevrijd, die toste erom en de Engelsman won. De jongen ontfermde zich over het paard wat zwaargewond was. De aanwezige dokter hielp het paard zo goed en kwaad als het kon, gaf weinig hoop, maar gelukkig herstelde het paard, er gebeurde natuurlijk nog meer in de film ,maar kan natuurlijk niet complete verhaal vertellen. Een aanrader deze film.

Het volgende nummer komt ook uit een film, ook daar is een soundtrack van, een compleet andere film, maar een film die mij behoorlijk geraakt heeft, een groep met kinderen bij elkaar pratend over hun ziekte kanker. Natuurlijk worden er twee verliefd op elkaar, beleven van alles, maar helaas moet het meisje uiteindelijk afscheid nemen van de jongen die het verliest van de ziekte, En zichzelf heel mooi omschrijft als hij door de scan is geweest The Fault in our Stars heet de film, mooi gespeeld door deze jonge actrice en jongen, een heel ontroerende film. Shallene Woodley en Ansel Elgort, ook tevens een dj in Amerika spelen de hoofdrollen in deze film, onlangs waren ze weer samen te zien in een trilogie op Net5 als broer en zus, weet niet precies de namen meer van de trilogie, eerste in ieder geval Divergent, elke aflevering had een andere naam, zij koos om bij de club van de onverschrokkenen te gaan, mooie trilogie was het vond ik persoonlijk.

Twee voor mij zeer ontroerende liedjes, uit hetzelfde soort film als de mooie muziek die bij beiden zit, ga ik toch nog eens de zwijmelkant op. Laatste liedje wat ik plaats komt dan ook niet uit een soundtrack, tenminste voor zover ik weet. Een groep die eigenlijk al lang niets meer van zich heeft laten horen. Heb ook even niet de behoefte om het op te zoeken of ze nog actief zijn, denk het haast van wel. Hebben de nodige hits gehad over de wereld, dus wat dat aangaat keuze volop. Mijn keuze viel op dit nummer. Toch ga ik voor een nummer wat volgens mij geen single is geweest.

Skar.

4 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Oef, die paardenfilm is heftig. Daar weet ik zeker van dat ik erbij ga zitten huilen.
  Heb je deze films allemaal in de bioscoop gezien of op een of andere televisie zender.
  Soundtrack nr. 2 ken ik wel, niet de film maar de muziek dan.

  Geliked door 1 persoon

  • Beide films zijn om het even simpel te zeggen tranentrekkers, beide zijn op televisie geweest, Warhorse 2 of 3 keer, de andere maar 1 keer als tv premiere, meestal komen dit soort films op net5, beide films zijn vechten voor, of tegen, en een mooie verhaallijn zit in beide films……waar dan in de eerste film een goed einde in zit, maar in de tweede niet….

   Like

 2. Mooie zwijmels!
  Warhorse heb ik gezien en ik was zeer onder de indruk.
  De weeffout in de sterren heb ik gelezen en op verzoek van mijn dochter ook de film gekeken.
  En REM is natuurlijk altijd goed!

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, Warhorse was bijzonder, maar ik heb dan ook iets met dieren, boek heb ik nooit gelezen, wie weet ga ik dat nog doen….REM oud gediende, met prachtige albums, nummers…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s