”Z.o.Z”

Dit maal weinig woorden, weinig informatie. Duik even terug in de jaren 80, al wordt er bij het filmpje wat ik plaats 82 gezegd, album komt uit 81 een jaartje eerder, maakt niet zoveel, gaat tenslotte om het liedje. Al weer bijna 40 jaar oud, was ikzelf net een begin twintiger en had jaar ervoor dienstplicht vervuld. Mooie en bijzondere tijd, als ik niet net daarvoor een maand verkering had gekregen, had ik mijn diensttijd verlengd en was ik naar Libanon gegaan, waar het toen al een stuk rustiger was. Deze man kreeg bekendheid door zijn optreden bij Sonja op zaterdag, nou dat is even een tijdje terug. Vanaf die dag was hij niet meer weg te denken in Nederland. De manier waarop hij zijn instrument bespeeld was gewoon bijzonder, was nog niet eerder vertoond. Bij een live optreden had hij ook een heel speciaal decor, vaak in kleine zaaltjes en overal stonden potten, pannen, kommen, noem maar op, overal viel zo af en toe een druppel water in wat dan via een microfoon die erbij stond werd versterkt, natuurlijk een heel aparte weergave qua klank, hij is ook al weer 66 jaartjes oud, maar zijn muziek behoort tot wereldmuziek, new age, soms jazzy…..

Bij de volgende groep ga ik voor de oude bezetting, dat vond ikzelf persoonlijk de beste, al kwam er met de nieuwe zanger, ander soort genre zeker soms mooi materiaal uit, helaas nooit meer zoals het vroeger was, plus een album bevatte in de nieuwe bezetting voor mij een paar goede nummers, maar als album compleet helaas niet, heb er ook maar drie aangeschaft in de nieuwe bezetting, waar ze er veel meer gemaakt hebben. Kies voor een oudje, een nummer wat ik mooi, mooi en mooi blijf vinden.

Zoals gewoonlijk voor mij ook nog een nummer drie, dit nummer heeft weinig toelichting nodig, is en blijft gewoon een tijdloze beauty……..de enige en belangrijkste Direstraits muzikant die gewoon rustig door gaat, in dit geval met een nummer van Direstraits, maar ook maakt hij zelf nog nieuwe muziek, kippenvel dit nummer…….

Skar.

Advertentie

6 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Weer 3 geheel verschillende nummers… hoe jouw geheugen werkt en van het ene naar het andere springt wordt elke week weer duidelijk (ja ben al wat ouder dus vergeet het ook telkens weer *grijns*) … heb van alledrie een klein stukje beluisterd.

  Geliked door 1 persoon

  • Vaak plaats ik bij de Z.o.Z drie ander soort genres, of ze op elkaar afgestemd zijn let ik niet zo zeer op, enige overeenkomst is dat ze meestal redelijk rustig zijn, voor mezelf is het absoluut niet vreemd, heb zoveel lijsten, met verschillen er in, maar ook dan bepaald de shuffle wat je te horen krijgt, en dat kan zo achter elkaar rustig zijn…..

   Like

 2. De middelste ken ik niet maar de eerste, Andreas Vollenweider was ik volledig vergeten maar oh wat heb ik er toen van genoten.
  Direstraits vergeet je natuurlijk nooit. Het is zo’n prachtig nummer, kippenvel. Prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  • Leuke is dat allen eigenlijk rond mijn eigen jeugd opkwamen, en je vergeet dan eigenlijk een beetje dat ook zij ouder worden, maar ondanks dat ze dan net wat ouder zijn dan dat ik ben, nog steeds actief zijn………vaak zeggen ze ook een artiest kan bijna niet stoppen, zit in zijn/haar bloed………

   Like

 3. No way dat het begin van de jaren ’80 veertig jaar geleden is. Je vergist je hoor… Hooguit een jaar of 15 ofzo. 😉
  De eerste had ik nog nooit van gehoord.
  Ze zijn alle 3 ontzettend zwijmelwaardig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s