”Z.o.Z”

Vandaag eens een nummer, wat je op een radio nooit zal horen, denk dat er ook weinig personen zijn bij wie bij deze groep een lampje gaat branden. Kies dit maal voor muziek wat wel bij mijn favoriete genre hoort. De progressieve pop, rock een broertje of zusje van de symphonische pop, rock waar echt mijn voorkeur naar uit gaat. Schrijf deze Z.o.Z al weer ruim van te voren, gister zijn alle terrassen open gegaan, de tafeltjes in de restaurants en hoop dat het allemaal goed zal verlopen. Wat ik zoal tot nu toe gelezen heb, is het zonder veel problemen verlopen, wat natuurlijk fijn is. Buiten dan de demonstratie in Amsterdam, maar soms een uitzondering moet kunnen, misschien vertelt het ons ook gelijk meer wat de toekomst betreft, geen extra besmettingen over een tijdje zou direct een goed signaal afgeven.Wie weet kunnen wij in een West Europees land toch de discipline opbrengen zoals in Azie, de tijd zal het ons leren, was gelukkig mooi weer, en al snel zal er gelukkig wat regen gaan vallen, maar als ik alle dagen neerslag bij elkaar optel kom ik nog maar tot een ruim drie centimeter. Dat zal lang niet voldoende zijn voor de grond wat veel meer nodig heeft, maar goed beter iets dan niets, het blijft Nederland dus het weer kan maar zo anders worden. Eerste nummer waarschijnlijk een totaal onbekende voor ieder.

Plaats vandaag maar twee nummers, tweede nummer heeft iets meer snelheid in zich, zal ook niet het nummer, de versie van de oorspronkelijke artiest plaatsen. Pak een andere artiest(en), wat nieuwer, dus geluid kwalitatief beter, plus het is nauwelijks te horen dat er een ander dit nummer ten gehore brengt. Nummer is ook gebruikt bij een film. Forever Young met Mel Gibson en dan wel door Jackie Wilson. Wat het verschil betreft, ben niet helemaal eerlijk, verschil is natuurlijk duidelijk hoorbaar. Wat zal het voor die artiesten een heerlijke ervaring zijn, deze uitvoering van dit heerlijke nummer.

Als derde nummer plaats ik een instrumentaal nummer. Vind het zelf erg mooi, mooi in de zin dat het me vaak aan het denken zet, dat het vaak emotie bij me los maakt. Soms vrolijk, en soms voel ik me juist verdrietig bij het horen van, soms een heel vredig gevoel. Zo heeft deze groep wel vaker, buiten alle covers me verrast met een nummer. De covers die ze gedaan hebben zijn echt prachtig gedaan, veel nummers van Bruce Springsteen, maar lijkt absoluut niet op de uitvoering van de Boss himself, dat maakt ze juist ook mooi, maar ook hun eigen muziek die mag er zeker wezen, vaak best wel mooi en apart, waar dit er eentje van is.

Skar.

Advertentie

9 gedachten over “”Z.o.Z”

  • De laatste vind ikzelf ook de mooiste, maakt altijd iets los bij mij, de tweede is lang leve de lol, de eerste ook best wel weer een apart liedje, maar ligt ook aan het genre muziek….

   Geliked door 1 persoon

 1. Door dat symfonische spreekt de meeste muziek die je laat horen mij wel aan. In de filmmuziek kunnen er ook zulke mooie juweeltjes zitten.
  Vaak ken ik de film niet maar de muziek wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Klassiek is ook erg mooi, vanmiddag ook een verzameling van klassiek beluisterd, en het symphonische gedeelte in de muziek trekt mij enorm, hetzij met orkest erbij, of via een synthesizer…

   Geliked door 1 persoon

 2. een lampje ging niet branden want de naam herkende ik niet maar de muziek wel maar te vaag om te kunnen zeggen waar ik het van ken noch hoe…. ik heb van alle drie een stukje geluisterd, het 1e het langst (in 2 delen) omdat ik dat het mooist vind, die man heeft een bijzonder stemgeluid, intrigerend…

  En ja filmmuziek is maar zelden ‘vers van de pers’ , het arrangement wel maar dat is verhaal 2

  fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

  • Eerste is inderdaad best wel speciaal, er zijn tal van dat soort groepen, dat genre, maar een paar groepen die kunnen er ook van bestaan, verkopen goed, rest puur paar centen via optredens, dit was voor mij eigenlijk meer om het plezier te zien bij allen, origineel van Jackie Wilson vind ik persoonlijk veel beter, en de cover van het liedje door Johnny Rawls is ook heel goed, wat nieuwer, dus qua geluid mooier….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel. Mijn volgende Z.o.Z is wat anders ingevuld, eenvoudige nummers die in het rijtje, lijstje van gewoon rustige chill muziek thuis horen, zeker niet bij tijdloze muziek horen….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s