”Z.o.Z”

Vorige week las ik bij veel mensen hele herkenbare dingen. Had voor mezelf het gevoel dat ik zelf wat aan het terug zakken was, maar door het lezen van voelde ik me eigenlijk vrij snel al weer wat beter. Er gebeurt erg veel in de wereld, mensen hebben door de corona ook meer tijd om zich nu met bepaalde zaken bezig te houden. Het gebeuren in Amerika met de zwarte man, de wat oudere man die tegen de vlakte wordt gelopen, mensen over de wereld zien dit nu veel bewuster allemaal. Weet niet als de corona uitbraak er niet geweest was, of het overal dan ook zo heftig geweest was. Het verklaart in ieder geval voor mezelf waarom ik zelf wat inspiratieloos ben, beetje afgevlakt ben, me niet happy in mijn vel voel, passiever ben dan normaal. Veel mensen voelen zich zo, de vreemde situatie, de onwetendheid bij velen, hoe gaat de toekomst eruit zien. Vragen volop bij een ieder, denk niet dat het ooit nog gaat worden wat het was, plus er is nog steeds, en waarschijnlijk nog lang geen middel tegen het corona. Hoe lang houd je beperkingen vol, gaan we te snel met het vrijgeven van, waarom het ene wel, en soms iets simpels nog niet. Allerlei vragen en onwetendheid wat veel mensen bezig houdt, gelukkig zijn er ook enkele positieve dingen bij, mensen die het voor de corona zelf even niet wisten, door de gedwongen rust bij zichzelf te raden zijn gegaan en uitgevonden hebben wat waarschijnlijk het probleem was van hun gevoel over veel dingen. Belangrijkste punt is denk ik zo goed en kwaad als mogelijk maar doorleven met de beperkingen en geduldig afwachten wat er nog zoal te gebeuren staat, wanneer personen last hebben van beperkingen en deze opgeheven worden. Denk dat niemand het echt precies weet, of wil zeggen, even een andere insteek van mij voor de Z.o.Z.

Ook wat het plaatsen van muziek ga ik dit keer maar eens een beetje chill zal ik maar zeggen. Liefdesliedje, bluesliedje en wat zal ik zeggen over nummer drie. Al kan zo een liedje je een behoorlijke notering geven op de hitlijsten, waar je ook blij van wordt. Eerste liedje komt tenslotte van een album dat enorm verkocht is, vol met top nummers, denk zijn beste album ooit. Ben meestal al ruim van te voren met de zwijmels bezig. Dit keer drie stuks van totaal verschillende tijden. Zwijmels voor een paar weken, mits ze de hitlijsten halen, van het nummer hierboven weet ik het niet precies, maar is ook meer een compleet nummer, luisteren naar het gehele album wat een plaatje is, waarvan ik zeker weet dat er sowieso drie hits afkwamen. In hitlijsten verdwijnen dit soort nummers , en eigenlijk kijkt niemand er meer naar om, want we worden overladen met nieuwe muziek, soms goed, soms van die eendagsvliegen, album van bovenste liedje blijft je gewoon bij, echt een beauty, tweede zal ook bekend zijn bij een ieder, alleen dan in de uitvoering van Curtis Mayfield & the Impressions, nummer uit eind jaren zestig, hier vertolkt door een gospelzanger die er gewoon even een bluesnummer van gemaakt heeft, komt van een fantastisch live album.

Muziek die niet te vergelijken is met wat ik eigenlijk tot nu toe zoal geplaatst heb, maar soms is het gewoon lekker om niet zo diep te spitten. Op het album van de eerste tournee van Queen na overlijden Freddy Mercury met zanger Paul Rogers zeggen ze ook op een bepaald moment tegen elkaar(Brian May en Paul Rogers) no more words, music now, zal niet het nummer plaatsen wat zij dan gaan spelen, want dat behoort tot de wat pittige nummers van Queen, dit maal een mooi liedje, gewoon chill……., gewoon lekker, omdat je dit niet meer verwacht na zoveel enorme hits van deze band, een keer is de pap op, maar toch weer een verrassing met dit nummer.

Skar.

Advertentie

7 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Ik hoef je vast niet (meer) te vertellen welke van deze 3 mij het beste valt 😉

  En ja ik had al het gevoel dat het wat minder ging, ik besloot deze zaterdag af te wachten en als je geen zwijmels zou plaatsen je dan te contacten , gelukkig hoeft dat niet want ik mag je ‘gewoon’ contacten omdat je wel meezwijmelt.

  Je weet het onderhand wel, ik heb het al zo vaak gezegd / geschreven…. je ‘moet’ niet zoveel moeten (van jezelf) … laat je geest vrij, geniet van wat je hebt en kunt… mopper / huil af en toe om het tegendeel en dan weer gaan met die banaan…

  Kop op hoor, ergens schijnt altijd de zon dus komen diens stralen ook bij jou terecht

  Geliked door 1 persoon

  • Begrijp welke van de drie je bedoelt…
   Op zich hoef ik niet zoveel van mezelf, maar soms ben ik ook overgevoelig voor enorm veel informatie, in mijn geval blokkeer ik meestal……
   Die stralen zie ik gelukkig wel, maar dan komt er een verandering na drie jaar in de begeleiding, die dan alles na één keer zien overhoop haalt, en zal maar niet benoemen welke naam zo een persoon bij mij krijgt, begint met k en eindigt met k, wel een grote k beide keren….

   Like

   • Ach arme ziel. Zulke wijzigingen maken ons er niet vrolijker op inderdaad. Laat je niet kisten hoor. Af en toe die middelvinger kan heel opluchtend werken 😉

    Like

 2. Er zijn zoveel problemen in de wereld dat je eigen problemen in het niet vallen en zo klein lijken.
  Zo voelt het voor mij althans. Het heeft iid wel tot gevolg dat daardoor alles van jezelf in het niet valt en onbelangrijk lijkt te zijn.
  Begrijp heel goed wat je bedoeld. Mijn hoofd blokkeert dus ook. Later, meestal te laat bedenk ik dan dat er toch misschien wel wat te vertellen was.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat gevoel is voor mij heel herkenbaar, heb mezelf voorgenomen om maar even wat minder nieuws te volgen, even proberen weer wat dichter bij mezelf te komen, en zoals Melody al benoemt af en toe goed van me af bijten…..

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb van voor tot achter genoten van het tweede nummer! Kiekt’m goan op zijn harmonica! Fantastisch. En het eerste nummer: ik vond het echt een sound uit mijn jeugd. Klopt ook wel las ik: in 1982 uitgebracht. Ik vond net qua sound een beetje Level42-achtig, Maar die piekten ook in die tijd.
  En over wat je schrijft: ik herken het wel hoor.
  Ik sluit me regelmatig af van het nieuws. En het helpt ook dat we zo af en toe eens naar ons huisje bij zee gaan waar ik ook lekker het hele weekend offline ben en echt heel weinig van de wereld om me heen meekrijg. Ik merk echt dat het me goed doet als ik alleen ben met mezelf en als ik de wereld even niet binnen krijg.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat jij het tweede nummer het beste zou vinden had ik al verwacht……
   Het is inderdaad heel belangrijk om je zo af en toe lekker af te sluiten..
   Eerste nummer komt uit de periode dat level 42 ook vrij actief was..
   Al vind ikzelf dat ze beiden totaal verschillende muziek maken…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s