”Z.o.Z”

Waar ik vorige week drie nummers plaatste die allen weer totaal verschillend waren, heb ik daar blijkbaar patent op, weer drie totaal verschillende liedjes uit de kast getoverd. De eerste die ik plaats, van de drie is en blijft het voor mij een schoonheid, de persoon die het zingt ziet er niet echt uit als een schoonheid, begon in die tijd met best wel lekkere pittige nummers, die een hit werden , maar bizar genoeg voor mij ook tijdloos, Elected, School”s out, Hello Hurray en het prachtige Halo of Flies van ruim 8 minuten, staan bij mij nog steeds op mijn netvlies. In die tijd had je ook bands zoals Slade, Status Quo, The Sweet, Kiss, Cheaptrick, Meat Loaf, ga zo maar door, ook die maakten uitstekende hits, en ook hun nummers kan ik nog zo voor me halen, best wel apart eigenlijk, waar je een hitje van nu al snel vergeet, blijven er meerdere hangen uit de jaren 70 en 80. Goed nu maar eerst mijn bijdrage met te beginnen met Mister Oogschaduw, heftige oogschaduw.

Mijn tweede nummer is misschien bij velen minder bekend, toch is het een nummer geweest wat bij mij een grote indruk heeft achter gelaten, het nummer klopt zo mooi op de DVD, precies op juiste moment spelen ze dit nummer, komt van het album The Ladder die toen dit concert werd gegeven en op DVD werd uitgebracht net het nieuwste album van Yes was, plus ook nog eens mijn favoriete genre, de symphonische pop, rock wat bij Yes heerlijk door elkaar loopt, op elk album van hun kun je zowel van pop als rock genieten. Steve Howe de gitarist heeft ook prachtige solo projecten, niet te vergelijken met Yes repertoire, idem is dat voor de zanger Jon Anderson, die ook nog de nodige hits scoorde samen met Vangelis. De zanger Jon Anderson heeft kantje boord gelegen met longinfectie, maar is toch weer opgekrabbeld. In 2015 is de bassist Chris Squire overleden, soms had je twee groepen als Yes, heel apart allemaal, in 2018 speelde ze hun 50 jarig jubileum, met zanger Jon Anderson, Rick Wakeman de originele toetsenist en Trevor Rabin op gitaar, en zijn tot op heden nog actief, de samenstelling is altijd afwachten.

Dan zo als gebruikelijk bij mij, nog een derde. Nou zijn er toen gewoon enorm veel leuke en mooie nummers uitgekomen, ook de volgende komt van een album waar maar liefst 6 singles zijn afgehaald, denk je kun je toch beter album kopen, maar helaas in die tijd had je niet zoveel centjes, kon je een singeltje kopen was je helemaal blij. Een fase verder kwam je pas terecht bij de lp”s, je had een baantje, een mats baantje op de vrijdagavond, dj wat verdienen en weekend gratis drank, en op de zaterdag hielp ik mijn vader, dus ja ik verdiende er wat bij, kon het weekend lekker stappen, en nog lp”s aanschaffen ook. Ga voor een nummer alsof het gisteren was, toch komt het nummer van een lp uit het jaar 84, en dat is zeker geen gisteren, dacht ik…….nou had ik natuurlijk ook voor een opname kunnen gaan van nog niet zo lang geleden, is tenslotte nog steeds actief, maar nee toch maar niet. Ook Bruce Springsteen heeft best wel een bewogen leventje achter de rug, maar toch is hij het meeste samen geweest met de E-Street band, met daarin zijn huidige vrouw, Steven van het Zandt, beter bekend als Little Steven and the Disciples of Soul, en Nils Lofgren ook niet de minste.

Skar.

Advertentie

7 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Dat patent laat ik dan ook maar mooi bij jou liggen… jij kan dat het beste invullen.

  en ja muziek uit onze jeugd kennen we, staat op onze netvliezen…. zal de jeugd van nu dat over 4 jaar ook zeggen? Ik betwijfel het… maar oke, de tijd zal het leren en wij komen er niet achter.

  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • De jeugd herinnert zich een nummer als het in de hitlijst staat, daarna komt er gewoon een nieuw hitje, sommige blijven, sommige gaan en komen niet meer terug, denk ook niet dat het belangrijk is……
   Belangrijk waar je eigen interesse ligt, bij jou het dierentuin gebeuren, bij mij muziek, voor een vraag over een olifant kom ik wel bij jou….
   Fijn weekend.

   Like

 2. Wederom mooie muziek. Je brengt me steeds weer terug naar mijn jeugd. House of Yes ken ik niet maar de anderen 2 natuurlijk wel. Destijds vond ik het ook al heerlijke zwijmel muziek en nu kan ik ze nog steeds goed smaken.
  Ik heb al eens gezegd, een dag zou 48 uur moeten hebben. 24 uur voor klassieke muziek en 24 uur voor de oude en nieuwe pop muziek en ach doe daar dan ook maar de jazz enz. bij.

  Geliked door 1 persoon

  • De keuze is zo enorm groot, dat je soms inderdaad tijd te kort komt…..
   Soms blader je wat terug en denk je oh dat is ook wel weer eens leuk, en op die manier blijf je bezig, alles luisteren is gewoonweg onmogelijk….vaak blijf je dan bij het oude vertrouwde voor het gemak, maar voorheen zat ik bijna elke vrijdagavond te zoeken, te luisteren en dan vliegt de tijd voorbij….

   Like

 3. Ja, we kochten singeltjes. Vinyl albums heb ik nooit gekocht. Toen ik albums kon betalen waren de cd’s uitgekomen. En volgens mij was het toen ook niet echt hip meer, of gebruikelijk om singeltjes te kopen. Ik kocht ze iig niet, en mijn vrienden ook niet.
  Ik heb vooral genoten van het eerste nummer. En die jonge Bruce! Ook leuk om te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Singeltjes heb ikzelf ook nauwelijks gekocht, en toen kwam al snel de tijd van cd”s waar ik toch zelf nog aantal jaren op het vinyl ben door gegaan, cd”s begon ik eigenlijk pas na een aantal jaren mee, achteraf ben ik er blij om, gezien de waarde van sommige lp”s op het moment…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s