”Z.o.Z”

De eerste artiest vandaag daar zit een behoorlijk lang verhaal aan vast, zal het niet te ingewikkeld maken, want het liedje is voor zijn doen een vrij eenvoudig liedje, de lp was er al in 1971, maar dit nummer wat ik plaats kwam pas 1973 uit, hij is geboren in 1945. Hij is bekend samen met zijn maatje Rod Argent van de groep de Zombies uit de jaren zestig, hits als Time of the Season, en zo hebben ze er samen met de andere bandleden nog wel een paar. In 1969 gingen ze beiden solo, wat beiden ook verdienstelijk deden, uit het oog verloren ze elkaar nooit, soms een tournee als de Zombies, soms als de band Rod Argent en soms onder zijn eigen naam, en zo gingen ze rustig jaren door. Is natuurlijk fantastisch als je zo een band met elkaar hebt, daarnaast heeft hij ook een nummer opgenomen samen met Dave Stewart van de Eurythmics, what becomes of the broken heart, daarnaast was hij veelvuldig te horen als gast zanger bij albums van de Alan Parsons Project, neem bijvoorbeeld het nummer Old and Wise, dus je kunt wel zeggen dat hij een bewogen carriere achter de rug heeft, waar je van kunt zeggen dat hij zowel commercieel actief was, bijvoorbeeld met het nummer wat ik plaats, en daarnaast progressief met de Alan Parsons Project, plus samen met zijn maatje Rod Argent, en hielp ook nog een Nederlandse dame, Nadieh…..plus erg veel solo werk, album na album.

Tweede nummer dit maal van een groep uit Canada. Band is opgericht in 1994, brachten direct deze single uit en hadden gelijk de nodige bekendheid, reden daarvan was dat punt 1 het een heel apart nummer was, plus de zanger had een bijzondere stem, staat op Youtube iemand die een cover op verzoek van het nummer maakt, dus ook zijn stem moet imiteren, het lukt hem uitstekend alleen grote probleem waar hij nogal mee worstelt is dat hij bijna in de lach schiet bij bepaalde stukjes, en begrijpelijk….echt komisch..

Natuurlijk nog de nummer drie, en dit keer doe ik het netjes op volgorde. De oudste het eerst, nieuwste al hebben we het dan ook al over 2008 het laatst. ook weer een best wel progressieve band, ook met een zanger met een geheel eigen stem geluid. Een vrij grote band bestaande uit 8 personen, al zie je er op het plaatje maar 7, voldoende geschreven voor deze Z.o.Z, volgende week meer….

Skar.

Advertentie

8 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Het zal je niet verbazen… ik ken er geen van, noch de namen, noch de muziekstukken…en hun achtergrondverhalen ook niet dus… maar dat geeft niks, het is alleen jammer dat mijn geheugen geen ruimte meer heeft om dit soort ‘nieuwe’ muziek voor mij op te slaan… en de info ook niet

  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik verbaas me niet zo snel meer tegenwoordig, denk alleen dat je misschien het eerste nummer had herkend, een bekend oudje, maar maakt toch niks, alle info zal ik mezelf ook niet dagelijks mee bezig houden, en denk dat jouw geheugen boordevol zit met olifanten, hoef je er niet veel van te hebben om je hoofd vol te hebben, ieder zijn ding zeg ik altijd…
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

   • 😉 Ik ook niet maar ja is bij wijze van spreken natuurlijk, dat wist je wel

    De inhoud van mijn geheugen tussen de oren is gewijzigd in die zin dat er gaten zijn en ik dingen ‘kwijt’ ben…. helaas ook veel goede dingen…. het zij zo….
    ik weet inderdaad veel van olifanten maar ook van andere dieren, kennis vergaren over olifanten is zo moeilijk niet, het internet staat er vol mee. Het probleem is dat ik het niet allemaal kan onthouden… die gaten herstellen zich niet kennelijk (de psych had er geen antwoord op) … hoe dan ook… het is zoals het is… .
    geef je me muziek uit de jaren eind 70- half 80 … dan ken ik het hoogstwaarschijnlijk wel…. en ik herken een stukje muziek in de 1e akkoorden wel als het ooit in Jeans zat, dat geheugen is gelukkig nog grotendeels compleet.

    Geliked door 1 persoon

   • Het geheugen heeft ook wel wat met leeftijd te maken, met je geestelijke gesteldheid, je lichamelijk gesteldheid, hoe je concentratie is, zit er bij dit alles een te, teveel denken bijvoorbeeld, dan is ook mijn geheugen een vergiet, dan gaan bij mij de klepjes zeker niet open, dus alles op veilige modus, dus alles vrij monotoon…

    Like

 2. Wat leuk dat er achter Mmmmm… Mmmm… nog een liedje kwam. Ik zat me net af te vragen of ze nog andere liedjes zouden hebben en hoe die zouden klinken.
  Het was idd weer een heel verhaal, maar met plezier gelezen en geluisterd.

  Like

 3. Vond dit zelf de beste uitvoering die ik kon vinden, en inderdaad er kwam er nog eentje achter aan, ze hebben een complete cd waar het nummer Mmm Mmm opstaat, best wel goede cd vind ikzelf, heb ze eigenlijk daarna niet meer gevolgd……..waarschijnlijk omdat ze daarna geen hit meer gehad hebben, maar nog wel cd”s gemaakt hebben…

  Like

 4. De eerste ken ik idd wel maar de anderen weer niet. Zijn trouwens allemaal goed om naar te luisteren. Wat weet je weer veel achtergrond informatie te geven. Vroeger hield ik me eigenlijk alleen met de muziek bezig. Wist de titel en wie het zong maar daar bleef het dan bij.
  Tegenwoordig is dat iets anders maar nog niet zo dat ik alles uit pluis over een artiest.

  Geliked door 1 persoon

  • Zelf vind ik het altijd wel leuk, hoe een groep ontstaat, waar ze vandaan komen, noem maar op, waar ik vroeger vaak lette op de inhoud van een lied, ga ik tegenwoordig meer voor de melodie, al weet ik heel goed welk nummer qua inhoud ook het nodige in zich heeft…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s