”Z.o.Z”

Eerste liedje is een liedje van een Schotse formatie. De twee hoofdpersonen zijn de zanger en zangeres, in het echte leven ook man en vrouw. Ze zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor al het schrijven van de liedjes, ook dit keer weer gekozen voor een live optreden in hun eigen Schotse plaats Glasgow. Het start met een stukje van een liedje van Randy Newman wat dan overgaat in hun eigen meest bekende nummer voor de meesten, maar zeker zullen er ook genoeg zijn die de groep niet kennen. Het enthousiasme straalt er in deze opname van af, de fans fantastisch heerlijk voor een band.

Tweede liedje ook een duet, niet de originele zangeres erbij, maar deze dame doet in dit live optreden precies wat ze moet doen en dat is mooi zingen, de mooi gladde strakke stem van haar bij de wat rauwe stem van haar partner in dit lied. Voordeel van live optredens vind ik altijd dat er altijd iets extra”s vaak wordt toegevoegd aan een liedje, zo ook aan het eind bij dit liedje, niet het originele einde, maar gewoon lekker.

Derde nummer is weer even wat schakelen, zijn vrouw begint mooi op viool, vervolgens de piano en geleidelijk komt dit nummer los. Bruce en de E-Street band zijn natuurlijk een gouden combinatie, naast het feit dat hij zelf gitaar speelt, heeft hij natuurlijk twee top gitaristen ter beschikking met Little Steven en Nils Lofgren, opgedragen aan zijn oude saxofonist dus er komt een prachtig solo optreden van de saxofoon in voor, de saxofoon ligt goed bij mij, net als de gitaar. Het nummer is soms een zwijmel en draaft soms wat door, bij 11 minuten nog iets afgelopen, heerlijk om te zien en horen.

Skar.

Advertentie

3 gedachten over “”Z.o.Z”

  1. De namen zeggen me dan niks in 1e instantie en toch herken ik de muziek, alle drie ook nog in dit geval 😉 Dat 1e koppel heb je volgens mij al vaker ‘gebruikt’ maar ook dat is vaag in de grijze zone tussen mijnn oren .

    Ik wens je hoe dan ook een fijn weekend natuurlijk en met deze muziek gaat je dat vast wel lukkken denk ik

    Geliked door 1 persoon

  2. Klopt eerste liedje heb ik wel vaker gebruikt, het enthousiasme van de dame erg leuk om te zien, twee andere degelijk maar vind ze erg mooi…..
    Jij ook een fijn weekend, zal je eeuwige glimlach een stem geven…:-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s