”Z.o.Z”

Zoals ik vorige week al aangaf, ga ik vanaf nu de meer toegankelijke zwijmel plaatsen. Zal zeker niet kijken of het een commercieel succes is geweest, want heb me eigenlijk nauwelijks met hitlijsten bezig gehouden. Dat was meer in de tijd van mijn 12e tot mijn 20e, waar dit eigenlijk wel eerder gestopt zou zijn omdat ik luisterde wat ik echt goed en mooi vond, daarna was het tijd om mijn dienstplicht te vervullen, een prachtige tijd, met helaas in mijn privé leven een onuitwisbare vervelende ervaring. Hitlijsten was het plichtmatig volgen, omdat ik destijds in discotheek werkte. Zal ook vanaf nu kortere nummers plaatsen, wat eenvoudiger voor het luisteren, daarbij plaatst een ieder bijna altijd 1 nummer, soms twee, begin dit maal met een Schotse formatie, voor mij zeer bekend, maar kan me voorstellen dat niemand de band kent, veel goede bands komen uit Schotland, net zoals uit Australie en Canada waar veel vaak een band koppelen aan Engeland of Amerika, op zich beetje logisch, want waren bij uitstek hoofdzakelijk het begin van de popmuziek.

De tweede band die ik vandaag plaats is een Amerikaanse rockformatie. Is nog een vrij nieuwe band. Hebben al tal van festivals achter hun naam staan, maken goed verkopende albums, en treden regelmatig op in voorprogramma van bekende bands. Ze schuwen een reisje over de wereld ook niet, in 2011 zijn ze op Pinkpop geweest, was de band pas ongeveer 7 jaar actief, vrij actieve live spelende band.

Als derde een oude bekende maar nu met een commercieel hitje, deze week nog interview van Eric Clapton geluisterd waarin hij aangeeft wat voor een uitstekende gitarist deze man is, was ook bij mijn vorige nummer te horen, is ook niet te merken bij een live concert, omdat daar zijn gitaarspel wel duidelijk naar voren komt, en de best wel leuke hitjes soms tussendoor, die dan live anders klinken dan de studio opname. Natuurlijk is dit een hele goede zet van hem, want het publiek wat hij bereikt is veel groter, van jong tot oud, bij het nummer wat ik plaats hoor je verschil al tussen studio en live opname, technisch gezien beter vind ik. Van dit live optreden staat ook ruim een uur op Youtube Pinkpop 2014, nog wel meer live shows, maar qua geluidskwaliteit is deze van de radio 3fm/VPRO heel goed. Kan enorm genieten van deze man, heb gelukkig zelf het nodige materiaal, heel veel staat er op Youtube, plus ik heb er alle tijd voor om van te genieten, en geniet enorm van het altijd super enthousiaste publiek, wat qua samenstelling meestal heel divers is……..

Skar.

Advertentie

5 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. 🙂 Wat ben je toch een nummer hè 😉
  Je gaf 2 weken geleden aan dat je niet meer 3 wilde plaatsen… en al vaker eerder ook dit soort ‘plannen’. Ook nu in je inleiding weer zo’n ‘plan’ om ‘voortaan’ iets te doen…
  Doe je dit nou expres om mij een plezier te doen want ik zat wat muffig en downig op de bank, lees ik jou tekst schiet er van alles door mijn hoofd en zit ik weer met een smile van oor tot oor.

  Ik ken jou als iemand die het liefst alles wil plannen en niets aan het toeval wil overlaten en toch zorgt het toeval er dan voor dat je het toch anders ‘moet’ doen dan dat je in 1e instantie van plan was…. misschien een teken dat je het ‘willen moeten plannen’ los(ser) moet laten en ‘gewoon’ doen/laten wat per moment in je opkomt?

  _______________

  Je muziekkeuze is vandaag weer verrassend als altijd want ja mijn gatenkaas enzo hè 😉
  Festivals…. daar zul je me nooit tegenkomen, krijg al de kriebels als ik het op beeld zie zoals nu hier bij jou….

  Hoe dan ook… fijn weekend, hou het hoofd koel, blijf drinken.. hou Gar extra in de gaten, natte theedoeken etc niet over heet asfalt, niet in de zon laten liggen en noem maar op, ach nou ja dat hoef ik jou ook allemaal niet te vertellen, dat weet je zelf ook wel, foei Ko, bemoej je er niet mee 😉 ;-0

  Like

  • Mijn plannen ja daar heb je een punt, eigenlijk ben ik niet de man die van te voren met een opgezet plan kom, alleen natuurlijk als dat echt nodig is, voor de rest leef ik zoals het me komt toe gewaaid…
   Deze Z.o.Z was al ruim van te voren gemaakt, en toch heb ik er elke dag weer een verandering in aangebracht, dat is wel een voordeel als je in het voren maakt
   Voor volgende week staat die ook al ”klaar”, maar ja de week is nog lang tot de 15e, dus of die zo blijft, misschien wel, misschien ook niet…..
   Op zich ben je zo wel elke dag aan het bloggen, ook al is het maat één simpel opdrachtje voor mij, maar wat er zoal aan muziek in een weekje bij mij voorbij komt, heel logisch dat het steeds verandert…..
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, klopt als je voor de eerste keer op een weblog komt, kan het zijn dat er eerst toestemming gegeven moet worden, dus bij een volgende keer geen probleem meer, even een weetje….
   Vind ze zelf natuurlijk allemaal goed, maar John Mayer heeft wel klein streepje voor, omdat hij zowel commercieel als minder toegankelijke muziek maakt, en daardoor een groot publiek aanspreekt, en ook hierdoor de jongeren kennis laat maken met o.a. de blues….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Into my arms… die ken ik dan van Nick Cave and the bad seeds. Prachtig.
  En ja… de festivals. Ik mis ze.. .
  Maar ik zou er tegelijkertijd niet aan moeten denken om zoveel mensen om me heen te hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s