”Z.o.Z”

Ben nu twee maal even gestopt met de Z.o.Z, en dat was zeker niet omdat ik het niet leuk vond, was meer zoekende naar de invulling die ik er aan wilde geven. Merkte dat het hoe vreemd het ook klinkt, niets te maken had met de muziekinvulling, ben dol op allerlei muziek, maar is niet het enige of belangrijkste waar mijn leven uit bestaat, maar meer hetgeen er om heen. Alle extra informatie die ik vaak gaf, vond ik eigenlijk een bijkomende zaak. Voor mij werd het ook dat er meer een persoonlijk tintje aan moest komen. Hoe bijvoorbeeld de week was verlopen, hoe ik bij het stuk muziek ben gekomen wat ik plaats die dag, of gewoon maar schrijven op het moment dat ik de opdracht maak. mezelf gewoon niet vast spinnen op, maar gewoon puur spontaan er wat bij schrijven. Kan me nog heel goed herinneren dat mijn beste vriend en ik destijds uitgenodigd waren bij een feestje in Rhenen. Dus wij met z”n tweeen op het fietsje van Bennekom naar Rhenen, op weg naar het feestje, we waren jong dus afstand deerde ons niet. Hoe wij ooit in contact zijn gekomen met dat ,meisje, Joost mag het weten. Misschien omdat we daar samen een toernooi van ons gezamenlijk voetbalclubje hebben gehad. Ik speelde dat jaar voor het eerst bij Ede, bij een selectie elftal, had altijd heibel bij Bennekom met mijn trainer, tevens leider, waar ik aan de andere kant ontzettend goed kon opschieten met zijn broer. Weet nog heel goed dat ik er een meisje ontmoette met de naam Femke, eigenlijk heb ik de hele avond met haar gedanst. Ze rook geweldig, ook haar trui genoot daar van mee, tevens ook mijn trui. Wat een onverwachte speciale avond is dat geworden. De volgende dag heb ik mijn trui verstopt, die geur zat er tenslotte nog in. En daar wilde ik nog even van genieten. Robert Long zou zeggen, zingen ja Kalverliefde……maar voor mij was het gewoon puberliefde en zal het nooit vergeten. Een liedje wat die avond veelvuldig werd gedraaid, dit maal liedje uit 1973.

Skar.

Advertentie

11 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. uit 73 😉 toen was jij nog veeeeeeeeel te jong voor die ongein toch 🙂 😉 😉
  ja die Kalverliefde, jeetje 😉

  ‘Stoppen’ ….. weet je waar jij mee zou moeten stoppen ???
  Mét het jezelf zoveel verplichten!!!
  Probeer eens te leven met de instelling ‘alles mag, niks moet, behalve ademhalen en poepen’ …en dat geldt zeker in het bloggen….

  Bloggen is als wat jij vroeger deed, balletje trappen, een hobby… des te vrijer je ermee omgaat, des te mooier die hobby kan worden…. en op onze leeftijd zou het ‘moeten’ al helemaal niet zo’n rol meer ‘moeten’ spelen, of wel dan?

  Geliked door 1 persoon

  • Kan je niet anders dan gelijk geven in wat je schrijft….
   Gelukkig is er gister een heel belangrijk voorval geweest…..
   Het zou wel eens de opening naar weer leven kunnen zijn…
   Dacht er regelmatig aan als ik tv keek en het las…..
   Blijkbaar ben ik nog niet zo gek, want mijn huidige begeleider, een recht voor zijn raap persoon, benoemde direct het punt, wat ook met een p begint…
   P.S. Ach 14 a 15 mooie leeftijd toch voor zo een feestje…
   Fijn weekend

   Geliked door 1 persoon

 2. Dit is echt genieten. De Les Humphries Singers was ik ook gek op destijds.
  En wat lees ik nu. Kom je uit Ede?
  Ik ben een geboren en getogen Edese.
  Misschien we elkaar destijds wel een tegen gekomen.
  Alhoewel ik denk dat jij iets jonger bent. In 1975 was ik al getrouwd.

  Geliked door 1 persoon

  • Was destijds leuke groep met tal van nationaliteiten………
   Nee ik ben geen Edese, ben rasechte uit Bennekom…
   Wel in Ede tijdje gewoond, in 1 van de 4 flatjes aan het spoor…..
   Denk ik ook, ik trouwde pas heel laat, was in 1994…….
   Ik ben begin 60, dus er zal zeker leeftijdsverschil zijn….

   Geliked door 1 persoon

   • Zag het ook al bij Rianne, ook vrij jong getrouwd, over twee maanden tik ik de 62 aan, en in Ede op flatje Ernst Casimirlaan sinds ”84 tot ”94 en had er nooit weg moeten gaan, maar achteraf is alles eenvoudig….

    Geliked door 1 persoon

 3. Wauw… wat een zalig nummer toch! Het geboortejaar van mijn zoon (mijn oudste kind)!
  Ook speciaal. Ik probeer ook aan mijn keuze een persoonlijk tintje aan te geven. En soms niet, soms gewoon een nummer dat ik heel mooi vind en graag naar luister!
  Lekker doorgaan hoor en je niet teveel opleggen!

  Like

 4. 1973… toen leerde ik net lopen.

  En ja.. .hoe geef je invulling aan de zwijmel.
  Het is bij mij ook steeds weer een verrassing.
  Soms heel persoonlijk. Soms amper tekst. Vandaag wist ik een uur geleden nog niet wat ik vanavond zou plaatsen. Maar altijd een liedje dat me raakt. En ik vind het mooi om te horen wat een ander raakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s