”Z.o.Z-2”

Weer tijd voor de z.o.z voor 26 september, had er al eentje nog in de wacht staan, maar stond in dubio, bleef de hele week zo hangen van toch maar niet. Soms heb je dat, goed vaak ik dan, dus heb maar een tweede gemaakt. Plan deze gewoon wat later in, en de ander zal ik ook plaatsen op mijn blog, maar niet bij de opdracht plaatsen. Als ik zo in het verleden kijk, ben ik qua muziek de uitschieter van alle broers en zussen, alleen mijn oudste broer had wat lp”s, maar mijn zussen die zeg maar 10 jaar ouder zijn dan ik ben hadden niks met muziek, ja met twee singeltjes, Tom Jones met Delilah en Roy Orbison met Pretty Woman beiden uit 1965, speelde ze dan af op pick-up boven op de lampenradio. Geluk voor mij was dat mijn broer 3 jaartjes ouder was, en een iets meer op pick-up lijkend apparaat kocht, plaatste de speakers altijd met de achterkant onder het bed, kreeg ik een wat beter bas effect, eigenlijk best wel lachen hoe je dat voorheen oploste, waar je nu bij wijze een straat van muziek kunt voorzien. Dit keer ga ik ook terug in de oude tijd, eerste nummer kwam in 1965 uit, maar drong bij mij pas door in 1970, kan ook ”69 geweest zijn, niet zo belangrijk toen ik eerste verzamel lp kocht, en heb zelfs dat album nog, versnoep nooit je laatste oortjes, heb je later nog wat zei moeders altijd.

Tweede nummer herinner ik me nog heel goed, best wel vreemd want we hebben het toch over 50 jaar terug in de tijd, kocht toen mijn eerste singeltje ook van een Nederlandse groep, was tenslotte zelf ook nog maar een snotneus, dus de muziek over de grens daar was je nog niet zo mee bezig, toch denk ik dat veel mensen dit nummer herkennen.

Ga netjes een oplopend straatje maken, van 1969 tot 1971. Het laatste nummer komt van het album Ram uit 1971. Dit is echt een toppertje van de uitvoerend artiest samen met zijn vrouw Linda, destijds nog onder zijn eigen naam, maar het geeft aan hoe bijzonder eigenlijk zijn stem is, er staan nummers op waar je van denkt dit zingt een ander, soms ook in één en hetzelfde nummer waar hij zijn stem een andere klank geeft. Het album van destijds is nu ook op cd verkrijgbaar, waarschijnlijk goedkoper dan de lp nu, dacht op het moment rond de 20€.

Skar.

Advertentie

7 gedachten over “”Z.o.Z-2”

 1. Wauw 3 nog wel! The Motions, 1965… goh ik was toen 15. Heerlijk nummer. En de TeeSet net zo. Hoorde van de week nog een nummer op de radio in de auto. Verder nooit radio aan eigenlijk.
  En hoewel ik Paul McCartney de leukste Beatle vond heb ik niet veel met zijn solo nummer.
  Heerlijk gezwijmeld, dank! En een fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • Drie was lange tijd voor mij heel gewoon, ben na de korte pauze pas eigenlijk met eentje begonnen, ben je van hetzelfde jaar als mijn jongste zus, en als ik die dit laat horen kent ze het niet, van Paul vind ik zelf dit één van zijn beste albums, maar goed was de eerste voor hem na uiteenvallen van de Beatles….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

 2. En weer 3 😉

  Ach ja… .wat herinnerd wordt en wat niet… daarop heb je geen invloed, iets blijft hangen of niet … jammer wel toch want hoe fijn zou het zijn als je alleen de mooie dingen onthoud en de rest kunt uitgummen.

  Hoe dan ook, mooie muziek vandaag…. ik ken ze ale drie, ja echt waar 😉 Maar ehhh je laat me nu wel nieuwsgierig achter naar dat andere nummer

  fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Leuke herinneringen zijn altijd fijn natuurlijk, in de leuke blijven hangen is nog mooier, maar helaas gaat dat niet zo in het leven…..stuk van je leven uitgummen, als dat zou kunnen dan was 2004 tot 2010 zo”n beetje weg gegomd…2010 tm 2014 ook ongeveer, maar dan alleen vanwege financiele redenen…
   Wat ander nummer betreft, zijn anderen, dus ook drie en van na 2010 die staan gewoon onder deze Z.o.Z, heb gewoon deze iets later qua tijd geplaatst, en de andere niet bij Natasja gepost, maar dat is even totaal andere muziek, vind het zelf beter, maar daar heb je het weer smaken…….
   Fijn weekend.

   Geliked door 1 persoon

   • Konden we maar kiezen hè wat we zouden onthouden en wat we zouden vergeten … zo jammer dat dat niet gaat ;-(
    We moeten het doen met zoals het is…

    smaken… ja… dus ideaal geschikt voor deze rubriek…. of daar buitenom je blog mee vullen…

    Geliked door 1 persoon

 3. Zoals wel vaker was mijn eerste keuze toch de beste, en was degene waar jij op gereageerd hebt eigenlijk de mindere van de twee, en daar hebben we het dan weer eens dat ik rekening houd met……, waar ik gewoon moet gaan voor wat ik zelf wil, ongeacht de reacties er op, blogvulling daar zou ik mezelf mee tekort doen, maar de Z.o.Z is voor mij het enige wat ik kan plaatsen, plaats ik meer dan voelt dat niet goed, vanwege geen volgers, plaats ik toch iets dan heeft het ook inhoud, wat ook weer door een ieder zelf geinterpreteerd kan worden…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s