”Z.o.Z”

Zaterdag, tijd voor de Z.o.Z, de eerste herfstmaand zit er al weer op. Maak mijn opdracht altijd ruim van te voren, kan ik ten alle tijden nog eventueel een aanpassing doen. Dit keer niet zoveel woorden, gewoon lekkere muziek. Twee nummers van eerste artiest, al zijn het niet de uitvoeringen die ik graag had gewild. Die zijn pas in 2020 gespeeld, geen idee of daar een dvd van is gemaakt, in ieder geval staan nog niet op youtube met een video film, en ik zie nou eenmaal graag bewegende beelden van artiest en band, dus gewoon geplaatst waar dat wel het geval was, bij beiden is bij de nieuwe uitvoering een pracht orkest aanwezig, nummers duren langer, en in plaats van een mannenstem in eerste nummer is dat dan een vrouwenstem, die na een korte onderbreking van het nummer, bij het opnieuw opstarten van het nummer te horen is, komt vast en zeker nog….

Tweede nummer is het wat langere nummer van de drie, gelukkig is deze opdracht waar wat voor mij een zwijmel is, dat ook voor een ander telt, dit maal heeft hij The Funk Apostles thuis gelaten, wel weer op soort gelijk festival maar nu in Rotterdam. Zelf vind ik het super, ondanks dat het van de overleden meester zelf ook al fantastisch was, vandaar gedurfd, soms vind ik zelf de blazers af en toe te hard beetje hard, maar kan ook komen doordat ik bij plaatsen naast het geluid zat en niet voor de luidsprekers, dus misschien zit ik er bij dit nummer wel helemaal naast, ben geen orkest kenner, publiek is laaiend enthousiast, dus klinkt daar vast prima, plus valt onder jazz en geen pop……….

Derde nummer is weer van de eerste artiest. Dit maal ook niet van het album wat ik bedoelde, maar natuurlijk zijn er meer live optredens, dus je kunt altijd kiezen voor een andere optie, al was het grote voordeel bij het concert dat ik bedoel dat hij daar ook begeleid wordt door een orkest, orkest en pop vind ik super….

Skar.

Advertentie

12 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Mijn hoofd is te vol denk ik momenteel… beetje rare dagen gehad.
  Deze muziek klinkt goed maar t komt niet echt binnen geen van 3en.

  Morgen maar eens weer luisteren.

  Knuffel voor Gar en fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 2. Purple Rain in deze uitvoering is prachtig. Hoorde ik daar ook een lekker elektrisch orgel zoals vroeger bij soulmuziek gebruikt werd? Ik vind het nog steeds fantastisch klinken.
  Het laatste nummer raakt een gevoelige snaar. Het kan zomaar ineens gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

  • Purple Rain is natuurlijk Prince, maar als ik dan zo aan het kijken ben zie ik tal van artiesten die het coveren, toch vind ik deze het mooist, puur omdat hij dicht bij het origineel blijft, de lengte plus het laatste rustige stukje wat juist in de film zo veel zeggend is, en zeker in het begin hoor je hem op zijn orgeltje, af en toe tussendoor en later op een soort van synthesizer…..

   Geliked door 1 persoon

   • Precies, goed herkenbaar en dicht bij her origineel. Dat vind ik zelf vaak ook het mooist. Al die tierelantijnen om het nig mooier te maken breken juist de schoonheid vaak af.
    Bij Bach zeggen ze vaak dag alles klopt. Geen noot teveel of te weinig maar dat geldt voor veel popmuziek ook. Daar moet je vanaf blijven en spelen en zingen zoals het hoort, mag met een andernorkest, stem instrument wat dan ook maar houdt je zoveel mogelijk bij het originele. Klinkt vaak net zo mooi.

    Geliked door 1 persoon

  • Milow heeft erg goede stem, heeft nu in 2020 album uitgebracht met orkest, en met een zangeres erbij, Purple Rain met dat soort nummers ben ik altijd voorzichtig, Purple Rain is Prince, maar zie dan op youtube dat erg veel artiesten het zingen, deze vind ik het meest compleet, met prachtig rustig einde zoals in de film….
   Fijn weekend!!!

   Like

 3. Ik ben van Milow gaan houden sinds ik hem bij de Beste zangers heb horen zingen. Twee mooie nummers van hem, en zeker met een philharmonisch orkest er achter moet het geweldig zijn om zo te mogen zingen. Purple Rain vind ik geslaagd gecoverd, en dan ook nog met zo’n Hammond orgel erbij, dan ben ik helemaal verkocht. Heel mooi!! En met het Metropole orkest er achter heb je helemaal een mooie combinatie. Fijn weekend!!

  Geliked door 1 persoon

  • Milow heeft nu in 2020 nieuw live album met orkest en zangeres, best we goed, wat nummer van Prince betreft, Prince was en blijft Prince, is de schrijver, maar deze meneer zorgt dat het nummer intact blijft, de originele film versie, maakt er iets leuks van, met hammondorgel kan het bij mij niet stuk, waar veel artiesten er een nummer van paar minuten van maken, dus gewoon leuk om zijn versie, uitvoering te beluisteren…..

   Like

 4. Ik ken Milow eigenlijk niet zo. Maar volgens mij mis ik daar wel wat aan. Hij is populair dus ik ga het eens in de gaten houden. En ja, pop en orkest… het kan heeeel mooi uitpakken!

  Geliked door 1 persoon

  • Milow heeft nu nieuw live album, cd met alle goede nummers met orkest en in plaats van John Miles een erg goede zangeres erbij, zeker de moeite waard..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s