”Z.o.Z”

De z.o.z van zaterdag zit er net weer op, en zoals gewoonlijk maak ik deze ruim van te voren, omdat ik of iets anders vind, of dat ik nog wat woorden wil toevoegen. Denk dat dat dit keer niet het geval wordt. Plaats voor velen een vrij bekend nummer. De band van dit nummer maakt tijdens een live optreden altijd van vier hits meestal iets speciaals, eigenlijk nooit de studio opname. Eentje van de vier blijft eigenlijk altijd zo goed als onveranderd, maar de verrassing is altijd welke drie er behoorlijk bewerkt, uitgewerkt worden. Dit keer plaats ik een nummer van hun, wat inderdaad behoorlijk veranderd is, maar dan ook niet door hun zelf, in het begin hoor je nauwelijks iets, maar heel geleidelijk aan komt er beweging en het nodige geluid van het koor…..

Het tweede nummer is weer totaal iets anders. Muziek wat ik al geruime tijd volg(1990). Bij het schrijven van dit verhaal weet ik nog niet of het ook op youtube staat. Dit valt onder de neo progressieve symphonische pop/rock. De eerste albums die deze band uitbracht was nog zonder zangeres, leuke van die drie, of vier cd”s was dat ze elkaar opvolgden, in de zin van aansluitend, waar de vorige met zijn verhaal eindigde ging de volgende door. Helaas is het met dit soort muziek dat de inkomsten meestal gering zijn, dus denk mede door dat, de verandering van zang. De mannelijke zanger was absoluut niet slecht, maar de zangeres klinkt met de muziek ietsje commerciele, toegankelijker, zullen nooit een hitparade halen, maar denk dat overstap naar zangeres een goede zet geweest is. Er zijn zoveel symphonische bands, maar echt een paar halen echt hun eten er ook werkelijk uit, die verkopen naast de vele optredens gewoon echt goed, hebben een leuk bankconto, maar dat zijn er niet echt veel. Dit soort van bands treden vaak op in ”de boerderij” in Zoetermeer, of ander soort van niet al te grote zalen, al zou dit album, concert volgens mij prachtig geweest zijn in een Ziggodome, maar zou gewoon veel te leeg blijven…..het is trouwens Landmarq, geen b, maar denk daarom ook dat ze grote zalen bewust mijden……bij niet echt veel bedoel ik natuurlijk dit soort bands, die bij een groot publiek vaak onbekend zijn, ook vaak een speciaal publiek hebben dat hun volgt, je hebt natuurlijk hele grote namen met neo progressieve muziek, dan doel ik op bijvoorbeeld Pink Floyd, Genesis, solo projecten van deze twee laats genoemde bands, Brand-X, van Phil Collins naast zijn toen nog drum werk bij Genesis. Steve Hackett, Yes, Marillion enzo…dat zijn echt de symphonische bands die al heel lang meegaan, maar ook bij de minder bekende zijn er die al meer dan 40 jaar muziek maken, en mooie, Iq neo progressief, Pendragon symphonische pop/rock, en ook deze band uit Engeland draait al vanaf 1990 mee, reeds 10 albums, 2 DVD”s….van de albums zijn er sowieso al twee dubbel albums, kies vaak voor live opnames, dan kan ik met eigen ogen en oren horen en zien dat ik niet de enige ben, wat deze muziek aangaat…..

Skar.

Advertentie

10 gedachten over “”Z.o.Z”

  • Inderdaad heel bijzonder op wat voor een manier een koor een lied tot leven brengt….
   Dat je Landmarq niet kent, niet vreemd, denk niemand bij deze opdracht…..
   Fijn weekend!!!

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een prachtig nummer Africa. Het begint al zo geweldig. Wauw, wat zou ik daar graag tussen staan om mee te zingen.
  Landmarq ken ik natuurlijk niet maar de muziek mag er wezen. Ja symfonische rock/pop/muziek het woord zegt het al symfonisch, dan is het wat mij betreft al snel goed.

  Geliked door 1 persoon

  • Het koor is inderdaad echt een stukje muziek apart, nummer komt voor op een live cd in Los Angeles, en gewoon mooi hoe zij het nummer ten gehore brengen, je zou bijna zelf bij een koor gaan….
   Tweede nummer is natuurlijk totaal iets anders, voorheen zijn er eerst twee zangers geweest, beiden gingen solo, maar deze zangeres heeft een mooie stem, plus de muziek is wat rustiger geworden dan voorheen….

   Like

 2. Wat een prachtige uitvoering van Africa. De eerste keer gekeken en geluisterd. De tweede keer alleen geluisterd… en O wat mooi dat begin. Wat een koor, ik zou zo mee willen doen al kan ik helemaal niet zingen. Prachtig!! Het tweede nummer en band is mij geheel onbekend, maar vond het wel fijn om naar te luisteren.
  Geniet van je weekend!!

  Geliked door 1 persoon

  • Als eerste kijk ik ook meestal, toch altijd benieuwd hoe ze de geluiden maken, bij de tweede keer weet je dat en kun je je totaal concentreren op de muziek, prachtig hoe een ieder zijn ding doet bij dit nummer…
   Tweede nummer is totaal iets anders, maar geniet er van dat de muziek toegankelijker is geworden, vaak speciaal soort publiek wat dit volgt, maar nu met een dijk van een zangeres…
   Fijn weekend!!!

   Like

 3. Dat begin van Africa! Zo knap gedaan! Heel tof. En Landmarq is voor mij een onbekende band met een geluid wat me enorm aanstaat. Dus die ga ik post-corona (als dat tijdperk ooit komt) in de gaten houden om eens live te gaan zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat dat begin betreft vind ik het super, door het nabootsen van maken ze het lied nog voller…completer in tekst..
   Landmarq zal zeker Nederland weer aandoen, wanneer dat is inderdaad nog de vraag, maar in Nederland en Polen zijn dit soort bands erg gewild, eerste drie cd”s waren sowieso anders, omdat daar een man op zong(Damian Wilson) werden goed ontvangen en verkocht, maar zou zelf ook graag een keer een concert van ze bijwonen, is eigenlijk altijd in een niet te grote zaal, waardoor het vaak veel mooier is dan in die grote accommodaties…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s