”Z.o.Z”

Vandaag, nou ja ergens begin deze week weer even de Z.o.Z vast gemaakt voor de zaterdag. Was wel even lastig om niet weer een mooi koor met begeleiding te plaatsen, maar hoop nog wat zaterdagen mee te maken, het corona lijkt deze week wat in te dammen, bij de extra maatregelen van dinsdag kan ik alleen het verplaatsen van mensen als logica zien, waar nu de beperkingen voor zijn ingesteld daar wordt al ruimschoots rekening gehouden met de juiste capaciteit, scholen waren week vrij dus eerst dat nog maar afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen, hopelijk positief. Update, scholen week weer open, vrijdag besmettingen hoger, had dinsdag eigenlijk verwacht weer onderwijs als in mei, begrijp de impact, maar wat is belangrijker, nog maar niet vooruit lopen. Blijkbaar heb ik ook iets met een decennium in 1980, in 1990 iets, 2000 weer, vervolgens kwam 2010 weer raak, nu 2020 het corona, ben benieuwd wat 2030 brengt als ik het mag beleven Deze keer staat een pracht stem met daarachter een groot man twee maal in de picture. Het eerste optreden is in zijn eigen land, gast een leuke bescheiden zangeres, met altijd een vriendelijke lach. Al vrij snel worden dit soort concerten vergeten, zijn tenslotte ook al op de datum, maar toch blijven ze mooi, solo als in een duet wat ik plaats…..

Tweede nummer weer met Pavarotti, bijna zo”n dertig jaar geleden, een nummer wat je nooit meer hoort, maar denk dat een ieder het zich nog herinnerd. De reden van dit nummer was niet echt leuk. Het uiteenvallen van Joegoslavie, de verschrikkelijke oorlog die daar mee gepaard ging, de verschrikkelijke oorlogsmisdaden, zo af en toe werden we er nog even tussen neus en lippen door aan herinnerd, maar niet in de positieve zin, want volgens bepaalde autoriteiten hadden de Nederlandse militairen het daar af laten weten. Ben blij dat ik niet tot die militairen behoor, ze mochten niks, ze konden niks anders dan machteloos toe kijken, vredesmacht, denk dat menig militair daar is weg gegaan terug naar Nederland, vervolgens het welbekende ptss had. Voor mezelf is die tijd eenvoudig te onthouden, achter mij woont een Kroatisch moslim gezin, moeder is achter gebleven, maar de vader met zoon en dochter en nog wat aanhang wonen hier. Het meisje is tot haar middel verlamd, een granaat, of raket kwam in haar slaapkamer terecht, ondertussen is het nu natuurlijk al een vrouw, altijd met haar eigen oude rolstoel, van elektrische wil ze niets weten, en ondanks alles zegt haar vader, we zijn dankbaar, ze leeft in ieder geval nog…….en dat is voor ons allen het belangrijkste, hoezo positief ingesteld…….

Vrijdag nu, net nog update gemaakt bij stuk schrijven, en toch kriebelt het nog steeds wat dat koor betreft. In deze formatie, behalve de leadzangeres van 16 jaar hebben ze tal van cd”s gemaakt van bekende nummers. Als leadzanger(es) gebruiken ze meerdere jongere kinderen, op een album waar dit nummer op staat, komt ook een negen jarig jongetje voor die even Somewhere we only know van Keane zingt, heel bijzonder dit orkest, met koor en daarnaast dan gast die leadzang voor rekening neemt. Dit nummer van de helaas veel te vroeg overleden Jeff Buckley is al tal van keren gecoverd, toch weer net even iets anders als je dit nummer op deze wijze hoort, alleen begin al de violen, prachtig….maar ook een nummer van Nirvana schuwen ze niet, vind het zelf heerlijk….

Skar.

Advertentie

11 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. De wereld waarin we leven is zo afschuwelijk onnavolgbaar wreed maar kan ook onbeschrijflijk mooi zijn. Beide kanten kennen en proberen het mooie, dat zich op de meest onverwachte momenten in het kleinst groots toont, te zien ontvangen omarmen verwelkomen en koesteren. Dat kunnen we. Dat mogen we. En met deze muziek is dat nog minder moeilijk!
  Dank je wel. X

  Geliked door 1 persoon

  • Ben het helemaal met jouw woorden eens, gelukkig gaat bij mij de deur steeds verder open, zie steeds vaker het moois, en beweeg me zoveel mogelijk via de bewuste middenweg door het leven….
   Vanmorgen was ik nog even bij het bedrijfje van mijn vriend, gelukkig heeft hij als zzp”er niets te klagen omtrent werk, altijd zeggen wij tegen elkaar ons leven op aarde is een grote test voor de mensheid, en het aardse leven is soms bikkelhard en wreed, oneerlijk, maar door het kleine te waarderen kan het ook heel mooi zijn..
   Fijn weekend!!!

   Geliked door 1 persoon

   • Uiteindelijk zijn wij rijker dan zijn die van gekkigheid niet weten waar ze met hun geld heen moeten…
    Wij weten wat een echte vriend is… zij niet

    Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige muziek heb je weer uitgezocht. Het eerste nummer van Luciano met Tracy Chapman heb ik heel vaak gedraaid op momenten dat ik wat minder lekker in mijn vel zat. Toen leerde ik ook Tracy Chapman kennen en heb toen ook een cd van haar gekocht. En dan dit orkest met koor, wat een genot om naar te luisteren. Het doet de nare wereld om je heen wat vergeten!!
  fijn weekend!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tracey Chapman vind ik een super vrouw, altijd zich inzetten voor iets goeds, mooie muziek, plus haar uitstraling is heel mooi, het orkest is weer een ding apart, leuke is dat je een nummer kunt opsturen waarvan jij denkt dat het door de producers van dit project prima zou kunnen worden uitgevoerd door dit orkest, koor en zang…
   Fijn weekend!!!

   Like

 3. Een mooie serie muziek. Het Hallelujah raakte me toch weer het meeste.
  Al die stomme oorlogen, begrijp daar niets van. Ben wel benieuwd hoe het nu verder in Amerika af gaat lopen met kiezers die lijnrecht tegenover elkaar staan. Heb zelfs het woord burgeroorlog langs horen komen. Griezels daar met al hun geweren.

  Geliked door 1 persoon

  • Het is weer even iets om gewoon iets wat behoorlijk heftig is geweest te herinneren en dit dan in de vorm van muziek, het koor is ook een lieveling van mezelf, wat Amerika betreft denk dat dat wel goed komt, nieuwe president , democraat maar de republikeinse senaat blijft het grootst, ongeveer zelfde als in Nederland waar altijd een oppositiepartij van doorslag is bij een besluit van de nu zittende regering, omdat die geen meerderheid heeft……..
   Fijn weekend!!!

   Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige nummers heb je uitgezocht. Genoten!
  We leven in een rare tijd. Ik probeer toch een beetje de moed er in te houden. Ga elke dag nu een stukje wandelen waar het niet druk is. In het begin niet zo ver maar steeds een stukje verder. Nu een wandeling van twee uur. Helaas een bloedblaar op mijn kleine teen.
  Tijd voor goede wandelschoenen.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, het opzoeken van muziek geeft me veel plezier….
   We zitten nu al ongeveer 8 maanden in deze vreemde situatie, op het moment gelukkig een daling, hoop dat dat blijft doorzetten, nog wat sceptisch wat de scholen betreft, is gelukkig al een anti virus wat voor 90% effectief is, en denk dat de mondkapjes goed hun werk doen,,,
   Zelf moet ik er 4x zeker uit voor mijn hond, pak wel zoveel mogelijk veilige tijden..
   Boodschappen doe ik in de tijd speciaal voor ouderen….
   Liefs!!!

   Like

 5. Och jemig… wat mooi allemaal.
  Het eerste nummer… Tracey Chapman… het werd gedraaid op de begrafenis van mijn nichtje, die overleed toen ze 17 was. Ik luister er altijd graag naar en deze versie is zo mooi.
  Het tweede nummer: ik ben verbaasd dat het nog nooit bij mij voorbij is gekomen. Ik heb U2 toch wel gevolgd zo door mijn leven heen. Maar misschien mistte ik 30 jaar geleden, ik was toen 18, net het politiek bewustzijn om dit mee te krijgen. Maar dat het nu pas op mijn pad voorbij komt verbaast me echt.
  En de laatste… hoeveel muziek kan er zitten in 1 uitvoering. Zo ontzettend mooi.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, wat de 17 jarige betreft dat hebben we dan gemeen, alleen degene die ik verloren ben heeft deze muziek nooit mee mogen maken….
   Veel mensen weten niet dat deze uitvoering met Pavarotti er is, Tracey Chapman een vrouw met een prachtige uitstraling….
   Destijds op mijn werk liepen op min afdeling twee jongens van begin 20 van het heavy metal gebeuren, maar als dit nummer van U2 voorbij kwam smolten ze als een suikerklontje in de koffie….
   Wat de laatste betreft, zoals je al zegt een compleet plaatje, de makers Cohen en Buckley kunnen trots zijn op deze prachtige cover…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s