”Z.o.Z”

Had zaterdag al een nieuwe Z.o.Z gemaakt, maar dacht , kom laat ik het dit keer eens vrij eenvoudig houden. Gewoon een hitje, of een leuk liedje, geen koor, geen orkest, geen progressieve rock die dus klaar stond, maar gewoon een alledaags liedje Op zich maak ik het daar niet eenvoudiger voor mezelf mee, ken en weet er zoveel dat een keuze maken best wel lastig is in deze vreemde tijd op onze aardbol, al maak ik me daar op zich niet echt druk meer om, doe zelf zo verstandig mogelijk, boodschappen tijdens ouderen uurtje, bijna een lege winkel wat klanten betreft, soms zelfs alleen personeel, mondkapje voor, want ja de regering doet toch gewoon wat ze willen, ze vragen niets aan mij persoonlijk, wel als het gaat om de Nederlandse bevolking, maar moeten zij ook hun verstand gebruiken….goed bij de eerste kies ik natuurlijk weer eens niet voor de gewone singel, is ietsje anders, wil iemand toch gewoon het origineel, staan er genoeg op Youtube…….

Nou dat was er eentje, nog………………………..te gaan, nee we houden het wel leuk, kies een oudje, nou ja oudje, van de vorige eeuw laten we maar zeggen, vreemd genoeg scoren dit nummers niet echt hoog in hitparades, zou absoluut niet weten waarom, ook eigenlijk niet zo belangrijk, zou wel zo hoog willen zingen als zij op een bepaald moment doet, jemig…

Vandaag ook geen uitgebreide verhalen, gewoon paar woorden, en een liedje, altijd tekst en uitleg gaat ook vervelen, duik de laatste tijd tegenwoordig toch al eer veel meer achter de pc, vaak maak ik tussen 18.00 en ongeveer 20.00 even twee uurtjes vrij, lekker relaxt, al denkend en dan beslissen welk nummer, voorlopig heb ik er al weer twee…..derde nummer krijgt al weer wat meer diepgang, moet kunnen vind liedje zo mooi….

De vierde, daar heb ik lang over in tweestrijd gestaan, soms zo lastig om een keuze te maken, maar toch heb ik nummer vier vervangen alsnog, had een cover van Sting geplaatst gezongen door Eva Cassidy, maar wilde toch liever dit nummer plaatsen, een nummer uit 1969 van deze zangeres, ze is ondertussen al 77 jaartjes oud, dit album nam ze in 2000 op, met als titel Both sides now, is tevens het laatste nummer op het album, hoe bijzonder toen 57, bij de eerste opname in 1969 was ze 26, prachtig hoe een stemgeluid zo anders, mooier en volwassener kan zijn, een op en top artieste, die naast muziek prachtig kon schilderen, ga er van uit dat ze dit zelfportret op hoesje ook zelf geschilderd heeft, de tekst is ook erg goed, in 1969 toen ze het uitbracht klonk het eigenlijk heel vrolijk, waar het bij de opname van 2000 stuk serieuzer is, op zich niet vreemd, omdat haar ervaring in het leven groter was, leuk weetje is dat Judy Collins er ook een hit mee had wat onder de 60”s valt, die dame is vier jaar jonger, had tot volgende week kunnen wachten, maar die daar nu staat was eigenlijk al voor deze keer, of dat zo blijft is nog maar de vraag…had gezegd geen orkest of koor, toch nog wat orkest bij dit nummer, plaats niet het nummer uit 1969, maar het hetzelfde nummer wat verder in de tijd, is niet te vergelijken met die uit 1969, maar vind zelf deze versie van haar veel mooier, vol gevoel, minder luchtig….

Als je er niet zoveel bij vertelt, dan ben je in een paar minuten al door je nieuwe Z.o.Z heen, liefst zou ik gewoon doorgaan met plaatsen totdat ik geen zin meer heb, maar dat zou een beetje teveel van het goede zijn, een simpele Z.o.Z vandaag…..wat dan eigenlijk in een paar minuten geplaatst wordt, duurt door de week heen toch wat langer….

Skar.

Advertentie

11 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Alle vier de nummers zijn heerlijk om naar te luisteren, en Inderdaad staat er genoeg op Youtube om uit te kiezen. Gladys altijd fijn om naar te luisteren. De tweede zangeres ken ik helemaal niet , maar ik vind het een prachtig nummer. Ook het laatste weer zo mooi.!!
  Fijn Weekend!!

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, zijn we het eens, ook bij mij de laatste……
   Laat altijd met alle plezier muziek aam een ieder horen…
   Soms valt het goed, soms ook absoluut niet, ook niet zo belangrijk..
   Fijn weekend saampjes!!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Vooral de laatste is prachtig, beetje jazzy-achtig, heerlijk. Het is sowieso een mooi nummer. Gladys Knight and the Pips, een succes formule toen. Ik was gek op dit soort muziek. Kan er nu nog erg van genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Van Gladys was voor goed doel, inzameling om de zwarte mensen ook goed onderwijs, zorg en in de muziek te laten slagen…..
   Laatste is ook mijn favoriet, vooral als je de uitvoering van haar in 1969 hoort, hoe ze naarmate het ouder worden zelf ook gegroeid is…
   Fijn weekend!!!

   Geliked door 1 persoon

  • Dat is inderdaad het leuke, de liedjes, muziek bij de anderen vind ik eigenlijk altijd leuk, als ik nu klassiek hoor denk ik waarom luister ikzelf er eigenlijk bijna nooit naar, nam het woord zwijmelen te letterlijk, nu ik wat langer mee doe is de invulling mij duidelijker, gevolg dat ik van ene soort muziek over ga naar compleet iets anders….van pop naar rock, alles gewoon wat met muziek te maken heeft….of de zwijmel is gewoon je verhaal…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s