”Z.o.Z”

Pas zondag, de Z.o.Z van de 20e is net voorbij, vaak begin ik al vrij vroeg met een volgende, maar of deze liedjes er zaterdag ook werkelijk nog staan is de vraag. Het is weer een prachtige dag, net als gisteren, mensen voor de deur op een stoeltje, achter het huis op terrasje, op balkon bij een flat, en ik loop gezellig met mijn hond, in tegenstelling tot vorige week toen er simpelweg nog veel ijs en sneeuw lag….

Onlangs hoorde ik bij Joanne het nummer the book of love gezongen door Peter Gabriel, vond het prachtig, vooral vanwege zijn af en toe nog al schorre, rauwe stem, nu zijn er wel meer artiesten die dat hebben, maar ik moest gelijk denken aan mijn tweede bijdrage voor deze zaterdag, ook een man met wat aparte stem, die ik persoonlijk mooi vind….

Mijn derde nummer is van een dame, nou ja een dame met een behoorlijke band en koor achter zich, zo waar zitten er ook weer violen en een cello bij, het nummer bouwt zich langzaam op, op een bepaald moment zingt ze alleen nog de titel een tijdje, terwijl er steeds meer en duidelijker instrumenten bij komen, en ook haar stem zich steeds meer verheft, om vervolgens daarna het nummer af te sluiten, even totaal iets anders, maar ik kan er enorm van genieten, het geleidelijk opbouwen van een liedje…

Skar.

Advertentie

6 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Ik kijk nu naar buiten en het kijkt grauw. Wij zijn een paar dagen verwend geweest met een zonnetje wat ons deed stralen. De eerste warmte weer op je huid voelen, weg met die bleke kleur… Hopelijk gaat ie vandaag nog schijnen, ik verlang er naar!!

  Net als Jij heb ik de Zwijmel van volgende week al klaar staan, maar vaak gedurende de week verander ik van gedachten. Je komt zoveel moois tegen zoals deze drie nummers die je hebt gekozen, ik vind het een goede keus!!

  Like

 2. Ook ik heb mijn zwijmel regelmatig in de week al klaargezet voor de zaterdag, niet altijd hoor. Soms pas op vrijdag! Mooie nummers weer! De laatste vind ik de mooiste, wat is dat vaak toch een prachtige combinatie met een koor erachter. Fijn wknd!

  Like

 3. Ik zet ook bijna altijd mijn zwijmel al ver van te voren klaar …. dus in die zin niet vreemd… jouw keuze deze keer bevalt mij, vooral de eerste.. past ook goed bij mijn bui…

  Verder ben ik er ff niet bij .. iets in mij ontbreekt terwijl iets anders overheerst… is niet hoe het gewenst is maar helaas heb ik niet de energie ertegen te vechten

  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Soms is het ook beter om er maar niet tegen te vechten, waar door het in de loop van de tijd afneemt over het algemeen, plus soms kun je het beetje energie wat je wel hebt beter gebruiken voor iets anders…
   Fijn weekend!!!

   Like

 4. De laatste vind ik wel heel bijzonder. Orkesten doen het heel goed met artiesten. Het hoeft echt niet alleen klassiek te zijn wat een orkest speelt.
  Mijn zwijmels worden pasmin de loop van de week geschreven. Veel staan al klaar maar zonder tekst. Ik kies welke op dat moment past maar er kan ook zo maar een ander tussendoor komen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Weer twee nieuwe ontdekkingen voor mij hoor. De tweede heeft inderdaad een bijzonder stem.
  En die laatste lijkt qua opbouw wel op het nummer dat ik voor morgen heb geplaatst. Het is alleen de helft langer!
  Mooie zwijmels weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s