”Z.o.Z”

Vandaag maar één nummer, mede omdat het een vrij lang nummer is, voor mij een lied met erg veel goede maar ook een nare herinnering. Nummer leerde ik kennen toen ik mijn dienstplicht vervulde in 1979, als snotneus van 22 jaar kom je dan in het losgeslagen leven van de militaire dienst. De eerste avond werd volop gevierd, tot de late uurtjes waar we de volgende dag op de foto moesten voor militair paspoort, dus je kunt wel ongeveer raden hoe mijn oogjes eruit zagen, over mezelf maar niet te spreken. Leerde na een heftige gebeurtenis toen mijn tweede vaste vriendin kennen, erg leuk natuurlijk, alleen mijn leidinggevende vroeg of ik dienstplicht wilde verlengen om mee gaan naar Libanon, was toen gelukkig al weer vrij rustig daar, maar wat doe je als je je nieuwe vriendin net 3 weken kent, gekozen voor mijn vriendin, nooit spijt van gehad, keuzes in het leven zijn nu eenmaal niet altijd makkelijk, maar ik volgde mijn gevoel en hart…..het dubbelalbum waar dit nummer op staat, heb ik nog steeds, het einde bezorgd mij kippenvel nog steeds naar al die jaren..

Skar.

Advertentie

5 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Ik ken het niet maar vind het wel mooi. Het bezorgd mij geen kippenvel, maar Jij hebt daar dan ook herinneringen bij. En ik heb ook even naar andere nummers geluisterd, want dat is iets wat ik altijd doe. Vind alle nummers lekker in het gehoor liggen. Mooie bijdrage weer, Dank je wel!!

  Like

 2. Muziek die herinneringen oproepen, zowel fijne als minderfijne… dat zorgt ervoor dat je bepaalde muziek nooit vergeet, het brengt je terug naar een bepaalde tijd… en dan wens je soms zelf ook terug te kunnen naar die tijd toch …
  Ik kan me ook niet heugen dit nummer ooit eerder gehoord te hebben maar dat zegt natuurlijk niets want ik heb jouw herinneringen niet .
  En 79 was natuurlijk een cruciaal jaar in mijn herinneringen, het enige dat wij dan samen delen in dat jaar was een ‘heftige’ gebeurtenis…. ik neem aan dat jij op P doelt, en in mijn geval mijn ongeluk.

  Hoe dan ook, 42 jaar later… wensik je een heel fijn weekend, knuffel voor Gar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi… van begin tot eind geluisterd.
  Ik ben blij dat de dienstplicht niet meer bestaat.
  Mijn zoon had het niet overleefd denk ik. Hij zou vermoedelijk afgekeurd zijn op zijn gedrags’problemen’.
  Voor mijn dochter kregen we onlangs een brief van defensie. Dat de dienstplicht nu ook voor vrouwen is, maar dat ze niet opgeroepen zal worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Dienstplicht is niet wat ze er van zeggen, je wordt eerst gekeurd, en daar wordt eigenlijk al bekeken welk onderdeel bij je past als je goedgekeurd wordt, de ontgroening laat ik maar zeggen is minder, vele malen minder dan bij bepaalde studentenverenigingen, dienstplicht is eigenlijk best een luizenleventje, enige nadeel je bent 14 maanden werkervaring minder rijk, plus 14 maanden lang minder inkomsten dan in bedrijfsleven, wie weet had hij het misschien juist wel als heel leuk ervaren, je komt niet alleen op, maar met jouw hele lichting, wat een hechte groep is….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s