”Z.o.Z”

Dacht kom laat ik ook weer eens wat plaatsen, niet met veel uitleg, maar gewoon voor mij meer een zwijmel plus. Begin met een nummer van Coldplay officieel wat hier door deze dame op haar manier vertolkt wordt, zelf vind ik het super, en leuk weetje op de achter grond Melodyks idool Diederik op viool.

Tweede nummer is totaal iets anders, zeker geen cover, maar gemaakt door een man die al ruimschoots zijn sporen verdiend heeft. Pak de live uitvoering van deze tour, waar hij prachtig met de groep om hem heen twee nummers in elkaar laat overlopen, en ook voor hem tikt de tijd door, al weer in zijn 72ste levensjaar, plus nog steeds actief. Plaats er nog even een nummer onder uit 2021, waar zal zijn inspiratie voor zijn intro vandaan komen? Maar natuurlijk gun ik het deze jongen die van heel diep gekomen is. Alcohol en drugs achter zich gelaten, zich hervonden in de muziek.

Meestal drie wat ik plaatste, meestal totaal verschillend, ook nu weer, want laatste nummer is een kort duet waar de vrolijkheid vanaf straalt en hun stemmen prachtig in elkaar overlopen en samengaan, kort maar krachtig. Maar wat van de hak op de tak springen is mij niet ongewoon, zo werk ik ook in huis, van boven naar buiten……:-)

Skar.

Advertentie

9 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Het 1e nr. dat je plaatst… die dame zou je eigenlijk ook moeten kennen…. geboren in een jouw bekende woonplaats… zij zat ook in Jeans… . 2 seizoenen vóórdat Diederick begon…. Ze heeft een dijk van een stem, zij verliet Jeans om een andere richting in te gaan

  Mooi muziek verder geplaatst door jou hier…

  Fijn weekend.

  Like

  • Klopt Pearl Jozefzoon is bij mij ook bekend, maar niet via jeans, was voor mijn tijd, zij vond het denk ik belangrijker voor haar carriere richting de EO te gaan, ipv doorgaan met zo een stem richting Pia Douwes, nou ja ze heeft er een ex man aan over gehouden bij de EO, Renze Klamer plus twee kinderen…, maar dat maakte haar blijkbaar ook niet echt gelukkig…en van haar ex het programma de Vooravond was in mijn ogen ook niks mis mee, maar ja tv bazen….

   Like

 2. Je hebt weer mooie muziek geplaatst. Favoriet is wel Pearl Jozefzoon. De dame heeft een prachtige stem. Ik lees in de reacties dat ze niet door is gegaan met zingen. Erg jammer.
  Wat ik me wel afvraag is waar je al deze muziek vandaan haalt. Luister je naar een bepaalde zender? Ze spreken me 9 van de 10 keer behoorlijk aan en dan denk ik eens wat anders dan de klassieke zenders maar welke? Sky radio ben ik een beetje ontgroeid en kom ik dit volgens mij niet tegen.

  Like

  • Hallo Annemarie, ik luister eigenlijk nooit naar de radio, heb bij uitzondering 2 dagen radio 3 fm geluisterd, maar snel mee gestopt, hoorde zoveel nieuwe liedjes die van oude zijn afgeleid, dan blijf je in je hoofd maar goh welk nummer ook alweer, en voor de rest ik zoek veel, ik ontdek veel, vaak door een bepaald trefwoord vind ik nummer of op Youtube of Spotify, plus mijn eigen bibliotheek qua muziek is erg groot, kwam een keer via luk raak zoeken bij 6e Symphonie van Beethoven uit, vond die prachtig, ben er veel mee bezig, zoals een ander weer zijn of haar passie heeft…

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtige muziek heb je ons weer voorgeschoteld. Voorkeuren zijn er altijd en dan ga ik voor nummer 1-2 en 4. Maar ik ben nu eenmaal een groot fan van Mark Knopfler, en deze had ik nog niet gehoord. Echt heel mooi!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s