”Zwijmelen op Zaterdag”

Deze rit zit ik een beetje , eigenlijk best wel veel in de covers. Eerste nummer dat ik plaats is geschreven door Leonard Cohen en bekend gemaakt door de helaas jong overleden Jeff Buckley. Het nummer is ontelbare keren gecoverd, ook door de dame die ik vorige week plaatste Pearl Jozefzoon, ondanks haar mooie stem, ga ik dit keer voor een andere dame, op het moment dat ze dit prachtige nummer zong was ze 16 jaar oud, ondertussen heeft ze er een jaartje bij gekregen. Haar repertoire bestaat alleen uit covers, en ze heeft nu twee albums uitgebracht, nu zijn er wel meer artiesten die eigenlijk puur covers ten gehore brengen, vaak weten we het niet, soms wel, grote voorbeelden zijn Manfred Mann, Phil Collins solo, London Grammar etc…….zelf ga ik nu voor deze dame, vreemd dat ze niet zelf schrijft, of iemand die voor haar schrijft, want ze heeft een dijk van een stem. Wie weet ooit eigen repertoire.

Tweede nummer komt van de soundtrack van The Greatist Showman, neem in eerste instantie het origineel, maar ook van dit nummer zijn enorm veel uitvoeringen, dus dacht een vrouw met het origineel, en een man met ook een prachtige stem.

Eigenlijk vierde nummer, door bovenstaande. Ook dit is weer een cover, en wel van Abba, nou dan heb je lef, want Abba is Abba, Queen is Queen, Direstraits is Direstraits, het geluid wat door een ieder direct gehoord wordt, waar je eigenlijk niet over hoef na te denken. Ik ga met de clip naar The Abbey Road studio”s en als je daar een beetje van op de hoogte bent, dan komt daar meestal wel iets moois, iets aparts vandaan. Bekende groepen, artiesten gaan ook vaak daar naar toe om een bestaand nummer in een ander jasje te steken, om daar beeld en geluid bij te krijgen moet je op Youtube net het geluk hebben dat het geplaatst is, soms zijn bepaalde nummers helaas al weer verwijderd.

Skar.

Advertentie

7 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Allemaal even mooi!! Maar het laatste nummer is toch wel een juweeltje, want het is wel in een heel mooi nieuw jasje gestoken. Prachtig dat je dit gevonden hebt en ons mee laat genieten😊

  Geliked door 1 persoon

 2. Dank voor je uitgebreide antwoord vorige week. In principe ontdek ik op dezelfde manier muziek via YouTube maar luister toch ook veel naar de radio.
  De versie van Karl Loxley maakte deze keer de meeste indruk op mij.
  Afgelopen vrijdag hoorde ik bij omroep Max een band die muziek van Queen vertolkte en ik moet zeggen ik was zwaar onder de indruk. Ben net als jij van mening dat Queen Queen en Abba Abba is maar dit kon ik toch heel goed verdragen.
  Welke groep het was weet ik niet meer maar dat ga ik vandaag of morgen nog eens even opzoeken.

  Geliked door 1 persoon

  • Graag gedaan hoor, vind het leuk om op Youtube zo lekker op mijn gemak te zoeken, te ontdekken, soms gericht , soms op de gok, nummer van Karl Loxley komt van zijn album Solo Amore, waar nog meer covers op staan…
   Radio zal ik als ik weer luister naar radio 2 luisteren, meer de doorgewinterde deejays, op radio 3fm is de oudste deejay geloof ik 37 jaar, waarschijnlijk daarom ook mede muziek die voor mij soms al bekend overkomt, voor hun nieuw klinkt.

   Geliked door 1 persoon

   • Heb ik ook al eens gemerkt dat ze lyrisch waren over een nummer wat eigenlijk al oud was. Verbaasde me daarover maar komt dus ook weer door de leeftijd. Wij oud en zij jong. 😄😄😄

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s