”Zwijmelen op Zaterdag”

Dat ik de covers soms absoluut niet vermijd , dat is de laatste tijd wel duidelijk. Dit keer kom ik bij een hardrock band uit, die een heerlijke cover maken van dit mooie nummer. Zelfs Simon himself gaf aan dat hij het geweldig vond. Natuurlijk ook best wel een verandering tov het origineel, pak de live opname want daar hebben ze ook nog een gastzanger bij de uitvoering van hun van dit wereldberoemde nummer.

Blijf ook dit maal bij de covers van mooie nummers stilstaan, geen uitgebreide tekst en uitleg, simpel muziek, nou ja zo simpel is het natuurlijk niet. De tweede is natuurlijk super gevaarlijk, want het origineel blijft natuurlijk het beste en mooiste. Nu is natuurlijk Slash niet de eerste de beste gitarist, altijd ruimte bij hem voor een soort van sessie.

Derde nummer heb ik al eens een cover van geplaatst uitgevoerd door The Tenors, toch waag ik me er nog een keertje aan, nummer uit de prachtige film Highlander 1, en gezien de film natuurlijk zeer passend, en nog meer nummers in die film natuurlijk van deze wereldbekende band. Vandaag twee van hen die van origine erbij hoorde. Zanger weten we, bassist is gestopt na het maken van hun laatste album Made in Heaven, waar Freddy al niet meer onder ons was, en elk nummer van de cd 5 keer heeft ingezongen, konden de overgebleven leden keuze maken welke zangpartij ze namen. Dit maal twee leden en twee gasten zal ik maar zeggen, de zangpartij wordt gedaan door Voice winnaar in Engeland Adam Lambert, die ook de zang voor zijn rekening nam tijdens de laatste tour, de zangeres is een Russische, geboren tijdens de koude oorlog in een plaatsje ver weg in Siberie, nu de Duitse nationaliteit, veel verkocht over de wereld, eigen show, en heel goed wetend welke delen van dit nummer ze uitbesteed aan Adam, zijn stem reikt tenslotte ietsje verder dan de hare, gelukkig is het gitaarspel ook iets anders, blijft mooi nummer, maar blijft van Freddy natuurlijk het mooist, vooral live op een bootleg.

Skar.

Advertentie

3 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Prachtige nummers… de nummers komen mij wel bekend voor dus, ik heb het origineel beslist wel een keer gehoord. Jammer dat ik niet over Jouw muziekkennis beschik, want die is ongekend vind ik. Maar Ik ben dan ook met heel andere muziek groot geworden.

  Geliked door 1 persoon

  • Daar zal het grote verschil in zitten, als ik mijn twee zussen erbij neem, die hebben dus beiden niets met muziek, zelf ben ik al vanaf mijn 12e bezig met muziek, geboren in de jaren 50, de muziek van de jaren 60 in principe overgeslagen, tenminste voor zover dat er veel covers zijn van bekende artiesten die op een album een nummer uit de jaren 60 hebben, of zelfs meerdere uit jaren 60, Phil Collins heeft erg veel muziek solo op zijn album, you can”t hurry love van The Supremes is heel bekende natuurlijk, eerst geplaatste nummer ken je vast en zeker wel van Simon en Garfunkel, maar zoals je al zegt er is zoveel muziek, en een ieder volgt wat hem/haar het meeste ligt…

   Like

 2. Oooooo…. die eerste!!! Kippenvel! Ik ben echt fan van dit nummer en met name de cover van Disturbed. Maar dit is echt een prachtige uitvoering. Die stemmen bij elkaar!
  Echt kippenvel van begin tot eind!

  En een nummer van Freddie zingen… Ga er maar aan staan…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s