”Zwijmelen op Zaterdag”

Soms is het zo moeilijk om een keuze te maken, je kunt het vergelijken met iets wat je wil kopen, maar er is zoveel aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heb je dan uiteindelijke je keuze gemaakt, dan kom je thuis en vreemd genoeg overheerst soms toch nog die twijfel, had ik, of toch die…..muziek heeft ook veel gezichten, het aanbod is enorm, onthouden doe ik allang niet meer, allemaal via ezelbruggetjes, en natuurlijk het weten van. Eerste nummer is van zijn laatste live optreden, waarna hij kort daarop overleed, was een vreemde situatie, live in beeld, plots uit het leven gegrepen. Natuurlijk ziet en komt het bij ons plots binnen, maar soms weet de artiest al meer dan hij vertelt.

Tweede nummer komt uit een film, een film uit de jaren 70, prachtig gezongen, al houdt niet iedereen van haar muziek, zelf ben ik groot fan van haar, en mijn lievelingsalbum is dat concert voor een goed doel in haar achtertuin, waar een donatie gegeven wordt door de aanwezigen voor elke noot die ze zingt. Ze vindt live optreden afschuwelijk, heeft het in haar carriere ook weinig gedaan, weet dat ze ergens tussen 2011 en 2014 nog in Ziggodome is geweest, kaartje niet eens zo extreem duur, voor mij destijds wel want ze waren 300€, op zich niet echt hoog, sommige artiesten vragen met gemak dubbele of meer. Zoals ik al zei lied uit romantische film, met helaas een noodlottig einde van haar geliefde. A star is born, maar niet die met Lady Gaga en Bradley Cooper.

Volgende week pak ik weer een andere film uit het verre verleden, is tenslotte zoveel moois uitgebracht, al waardeer je een film niet altijd direct, destijds huurde je nog bij videotheek, was natuurlijk super makkelijk, vooral als het meisje achter de toon bank mij 5 films liet meenemen en mijn hele geldbiljet gewisseld terug gaf, tijden waar je nu naar terug verlang. maar goed ga door met laatste solo optreden van volgende artiest. Hier was hij nog in prima vorm, pak een andere plaats qua opname want die ik wilde in Frankrijk klinkt helaas minder, prachtige Dvd van zijn laatste optreden, hij heeft nog wel opgetreden, maar zowel bij de band als solo was de glans er letterlijk van af. Laatste mooie live concert was in 2007 met zijn gehele band, prachtige cd en dvd van.

Skar.

Advertentie

6 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Zo, even tijd genomen om alles te luisteren.
  Ze zijn alle 3 geslaagd wat mij betreft. Als ik Joe Cocker zo zie zingen dan heb ik gek genoeg steeds het gevoel dat hij erbij neer zal vallen. Zijn zang doet er niets aan af dat ik hem een beetje fragiel vind.
  Barbra klinkt eigenlijk altijd goed, wat ze ook zingt maar deze is wel erg mooi.
  De film heb ik nooit gezien maar wie weet, als hij nog eens opnieuw uitgebracht wordt.
  Phil Collins, ze worden oud. Net als wij. Bah.

  Geliked door 1 persoon

  • Ouder worden heeft op zich wel iets, alleen de gebreken zijn minder leuk, maar het geeft tegelijk ook een goed beeld hoe mijn ouders zich destijds op deze leeftijd zich voelde, waar ik toen nog eind dertiger was…

   Like

 2. 1) Prachtig nummer van Joe Cocker, wat ik helemaal niet ken. Maar ik heb hem alle lange tijd niet meer gevolgd. 2) Barbara Streisand is altijd fijn om naar te luisteren, ik kan er heerlijk van genieten. 3) Bij veel artiesten gaat de glans er af als ze ouder worden en nog steeds blijven optreden. Terugkomend op nummer 1, vind ik dat Joe hier nog steeds straalde ook al was hij dat misschien lichamelijk niet meer. Prachtige krachtige stem!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik was vorige week al komen luisteren, maar tot reageren was het nog niet gekomen….
  Wat een prachtig troostrijk liedje van Phil. En wát een mooi optreden! Heel fijn om naar te kijken en luisteren.
  Barbra was vermoedelijk in 2013. Het was het laatste optreden dat mijn schoonzus nog móest en zóu zien voordat ze zou komen te overlijden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s