”Zwijmelen op Zaterdag”

De geplande zwijmel voor vandaag in prullenbak gegooid, mijn enthousiasme was een tikkeltje doorgeschoten. Mijn bijdrage dit keer voor zwijmelen op zaterdag, nummer wat ik sowieso volgende week geplaatst zou hebben in verlengde van de zwijmel die oorspronkelijk gepland was voor vandaag. Had daar al tekst en uitleg gegeven over deze bijdrage, hou het nu eenvoudig, een heerlijk stukje muziek vind ik zelf.

Zoals ik boven al aangeef was King King pas gepland voor de 23e, had al de nodige informatie geschreven over deze band in de ”prullenbak zwijmel”, plaats voortaan dag van te voren, anders blijf ik maar aanvullen. De zanger, gitarist is afkomstig van The Nimmo Brothers, daar speelt hij samen met zijn broer Stevie, die ook gitaar speelt. Spelen heerlijke blues, bij de Nimmo Brothers geen hammond orgeltje, maar dat compenseren ze samen ruimschoots naast de drum en basgitaar. Beide bands zijn hier op het blues festival geweest, elke laatste week, het weekend in augustus, in 2020, en 2021 natuurlijk geen doorgang geweest, hopelijk 2022 weer, toch nog een nummer erbij, want wil deze band absoluut niet tekort doen, zelf geniet ik volop van dit optreden, is ook op cd verkrijgbaar. Leuk weetje is dat de cd in Nederland is opgenomen tijdens optreden hier, beide bands zijn behoorlijk populair hier. Hun herkomst is een open deur intrappen denk ik…….:-). Lastig probleem voor Alan Nimmo zijn soms de optredens, in twee delen is erg lastig, gelukkig heeft hij een fijn en stabiel thuisfront, ook niet onbelangrijk. Eerst kwamen Alan en Stevie Nimmo, de Nimmo Brothers, ietsje later kwam daar King King bij door Alan Nimmo.

Fijn weekend een ieder bij de zwijmel op zaterdag.

Skar.

Advertentie

4 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Een beetje late reactie maar ik ben je niet vergeten. Wat heb je toch een lekker stuk muziek uitgekozen. Ik kende deze groep totaal niet, maar wat een lekkere Blues spelen ze. Mooi gitaarspel en dan dat Hammondorgel… Zalig!!

  Geliked door 1 persoon

  • De Nimmo Brothers zijn eigenlijk beetje de King King op gang helpers, zij spelen blues rock, had in eerste instantie 3 andere gitaristen geplaatst met 4 andere nummers, Alan Nimmo heeft King King op sleeptouw genomen en met prachtig resultaat, de cd is echt een aanrader buiten deze twee nummers…..
   Blues is echt een favoriet genre van mij, is ook erg moeilijk soms met het kiezen van…

   Geliked door 1 persoon

  • Haha, ik zit op een verkeerd (nieuw) wordpress account…
   Ook een manier om voortijdig je nieuwe atelier te promoten :-).
   It’s me… Natasja van ’t Pumpke…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s