”Zwijmelen op Zaterdag”

Waar me in 2022 eindelijk heel voorzichtig konden zeggen dat er geen nieuwe grote Covid-19 uitbraak hebben gehad, denk mede door het aantal mensen die vaccinaties gehad hebben, en de mildere variant omicron nog steeds, al gaat het aantal in China weer gestaag omhoog, ook hier mensen die behoorlijk te lijden hebben gehad gedurende de pandemie, zorgverleners die besmet raakte door afwezigheid van bescherming, twee jaar thuis met long Covid, en vervolgens simpel aan de kant bleven, en gewoon het maar moesten uitzoeken, hoe bizar, persoonlijk ook nodige voor mijn kiezen, oudste zus kanker, nu door chemo en bestraling geheel dement geworden, altijd heel sterke vrouw en dan dit, in juni 2022 mijn grote vriendin, mijn maatje Gar mijn hond in moeten laten slapen, ook nog even 30 december te horen kreeg dat mijn jongste zus ook longkanker heeft, uitgezaaid en nog zes maanden te leven te horen kreeg, toch de strohalm aangegrepen van chemokuur van twee keer, dan CT- scan of het iets uitgehaald heeft, zelf helemaal door de medische molen ben gegaan, en hoe bizar het ook klinkt, het lijkt wel of alles me voorbij gaat, mijn emoties staan zo goed als op dood, huisarts regeert niet op mijn vraag waarom ik dit doodse gedrag heb, dus heb werkelijk geen idee wanneer deze gehele blokkade voorbij zal zijn, het geen emoties voelen is echt verschrikkelijk, en niet wetende hoe verder, dus dacht doe weer eens een z.o.z mee, met voor mij een toepasselijk nummer.

Skar.

6 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Alhoewel ik het leuk vind dat je weer blogde… klik ik maar niet op like want de inhoud van je verhaal is zo verdrietig.
  Het lijkt ook wel alsof je alles in 1 zin eruit wilde gooien, zo het geschreven staat…. wat je al schrijft, emotieloos.

  Ach Gar… de koek was op neem ik aan, zo jong was ze al niet meer hè

  Sterkte!

  Like

  • Leuk dat je er weer een keer bij bent bij Zwijmelen op Zaterdag, maar wat een triestigheid krijg je allemaal voor je kiezen. Dat je dan in een behoorlijke dip komt is niet zo gek.
   Sterkte met alles…. Mooie Zwijmel)

   Like

  • Kreeg in april 2021 dat Gar nog 1a2 maanden had, ben er zo intens ingedoken dat het 14 maanden zijn geworden, ze heeft nog een pracht tijd gehad, en uiteindelijk moest ze inslapen vanwege baarmoederontsteking, niet vanwege haar hart wat arts zei……
   Ben in die 14 maanden blijkbaar mezelf verloren, arts reageert niet op mijn schrijven, dus koppig als ben ga ik door, helaas raakt hetgeen wat er nu zoal gebeurt me niet meer, en dan heb ik het over alles wat met gevoel, emotie te maken heeft, enige gevoel, emotie die ik nog voel, is dat ik niet tegen onrecht, leugens kan……

   Like

 2. Ziekte is inderdaad heftig, bij mens én dier als je het ziet gebeuren terwijl je machteloos toe moet staan kijken. Dat emotieloze maakt het er niet beter op, ik hoop voor je dat het over gaat.
  Sterkte

  Like

 3. Wat verdrietig allemaal Skar. Ik weet even niets te zeggen…
  Het nummer dat je hebt gekozen past goed bij wat je schrijft.
  En het emotieloze… ik herken het enigszins.
  En het is rot… want je moet ergens heen met je emoties. Maar ja… waar als je emoties dood lijken te zijn?
  Je bent nog niet door de ellende heen lees ik. Ik wens je kracht toe voor de komende tijd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s