”Z.o.Z”

Laatste dag van deze maand, heerlijk zonnetje al stond het pas later op de dag op weer online, heb er geen problemen mee, tegendeel vind het heerlijk. Vandaag een genre wat ik nog niet geplaatst heb, waar het toch bij mijn favoriete muziek behoort, net als bij de soul weekenden bij Trees heb je deze muziek in vele soorten, kies bewust voor de wat softe, rustige muziek van een dubbel album, heeft deze artiest wel meer, maar dan vliegen de vonken er toch wel behoorlijk van af, een artiest die nergens voor terug deinsde, aantal bands heeft gehad, vaak gastspeler bij een andere artiest, ook hij heeft problemen met zijn spieren, een bepaald soort afwijking in zijn zenuwstelsel zorgt er voor dat hij pijn ondervindt bij het spelen van de gitaar, en bewegingen heeft die hij niet kan controleren, toch ondanks dat treedt hij nog steeds op, maakt nog steeds nieuw materiaal…..maar bij Clapton denk je eigenlijk altijd aan de blues, echt gave muziek, kan er enorm van genieten…..

Aangezien we hier ook jaarlijks een blues festival hebben waar op 4 of 5 verschillende plaatsen live blues wordt gespeeld, dit jaar natuurlijk overgeslagen, en op podium midden in de stad altijd het neusje van de zalm, er is altijd erg veel belangstelling, vaak in de laatste week van augustus, over het algemeen mooi weer, dus wat wil je nog meer, artiesten uit binnen en buitenland, en vaak niet de eerste de beste, toppers…, heb een dubbel live album uitgekozen waar alle hits op staan bijna, allemaal wat gematigd dan waar hij soms mee kan komen, heb nog ander dubbel album, daar kletst het van af, nummer Cocaine van dit of ander album verschil van dag en nacht…..idem bij het nummer Layla…….

Skar.

Advertentie

4 gedachten over “”Z.o.Z”

 1. Heerlijk dat je daar aandacht aan besteed, ben er een grote fan van. Hij komt bij mij zeker nog wel een keer voorbij, stond al op mijn lijstje. Twee gave nummers… Je hebt wel eens dat je een nummer niet helemaal af luistert omdat het niet zo boeit. Maar dit boeit… mede door de andere muzikanten in de band. Mooi om te zien hoe ze zich vastbijten in zo’n nummer. Ik herken het omdat ik zelf ook muziek maak… met ziel en zaligheid er voor gaan om iets moois neer te zetten.

  Like

 2. ‘maar 2?’ dacht ik eerst 😉 …

  Iets anders dan anders is ook gewoon goed en mooi… en dat laatste nummer is lang maar wel mooi en geeft de tijd om verder te kijken en te zien hoe anderen meegaan in de passie voor dit lied inderdaad, wat Rikit ook al benoemt.

  Like

 3. Deze nummers ken ik niet maar de stem, gitaarspel en het orgel weldegelijk. De meer bekendere nummers was ik gek op vooral dat gitaarspel. Kom er ademloos naar luisteren. Heb ze trouwens beide helemaal afgeluisterd, mooie rustige keuzes. Top.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s