”’Zwijmelen op Zaterdag”

Vaak zet ik mijn Z.o.Z al vroeg klaar, soms verander ik deze weer, soms maak ik deze op laatste moment en soms gaat die gewoon de prullenbak in. Begin vandaag met een nummer uit 1976, maar een andere versie hier en daar tijdens dit optreden in 2012. We zijn 36 jaar verder, en helaas kan ik niet anders zeggen dat de zang wat mij betreft van slechte kwaliteit is, als ik de schrijver, componist zou zijn geweest had ik me puur bij mijn gitaar en piano gehouden en de zang door iemand uit het kleine koor in het begin, denk dat daar vast wel een zanger tussen zit die de hoge noten wel kan halen, in de eerste twee zangmomenten gaat het nog, maar het einde daar gaat het nodige mis, goed 36 jaar verder, zal het niet aanrekenen, blijft een mooi nummer vind ik. Nog een leuk moment van ditzelfde nummer, waarbij hij ook aanwezig is, en direct helemaal duidelijk is wat ik met de stem bedoel, begint uitstekend, maar als hij het himself overneemt duhhhhhh…..had hij nou niet moeten doen.

Wilde 2e nummer zeggen, maar sorry is natuurlijk al derde door dubbele boven. Nederlandse muziek, vind zelf de tekst wel leuk, zanger had totaal geen succes toen hij nog in het Italiaans zong, maar na inmenging van en overgang naar Nederlandse teksten ging het stukken beter. John Ewbank is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de teksten en vertalen van uit Italiaans, zelf hoeft hij alleen te zingen, goed je moet natuurlijk wel kunnen zingen, kan hij zeker, maar lekker als ander schrijft lijkt mij.

Zou eigenlijk nog een stuk film muziek doen, maar die blijft nog even op de plank liggen, heb besloten om een cover van een Direstraits nummer te plaatsen, niet de eerste de beste, maar natuurlijk uitstekend passend bij deze inmiddels 82 jarige dame. Fel tegen oorlog, afzetten tegen Vietnam oorlog en politiek activiste tot vandaag toe, er waren in die tijd wel meer zangers en zangeressen die het pad van deze dame kozen, ze was gelukkig niet de enige die zich afzette tegen dit afschuwelijke geweld, gebeuren. Ze heeft uiteraard een heel toepasselijk nummer gekozen, wat alles te maken heeft met oorlog. Ze moest natuurlijk het gitaarspel vervangen van Mark, prima gedaan met mijn favoriete orgeltje, had van mij wel wat ruiger en rauwer gemogen, maar pracht vrouw voor hetgeen waar zij voor staat, de vrouw van de drummer van Red Hot Chili Peppers is ook zo een dame….

Skar.

Advertentie

3 gedachten over “”’Zwijmelen op Zaterdag”

 1. 1) Music was my first Love… altijd weer mooi om naar te luisteren, wat de zang van John Miles betreft heb je helemaal gelijk. Het nummer zat ook in het repertoire van het amusementsorkest / Big Band waar ik in speelde. Prachtig geschreven arrangement hadden wij hiervan. Ik vond het altijd een genot om dit te spelen.
  2) Dit nummer van Marco Borsato hoorde ik onlangs nog bij een crematie. Hij heeft altijd weer mooie teksten waar ik graag naar luister.
  3) En Ja Joan Baez, die hier Brothers in Arms vertolkt… Prachtig ja, en dan is het maar goed dat er dat Hammond orgeltje is. Dat maakt het zoveel leuker!!

  Geliked door 1 persoon

  • Bij een dusdanig nummer als dat van John Miles, zou ik als artiest zijnde niet eens meer zingen, pas 60 jaar en zoveel ingeleverd qua stem……jammer..
   Borsato heeft soms heel mooie teksten, maar daar is eigenlijk John Ewbank als tekstschrijver en vertaler verantwoordelijk voor….
   Joan Baez is super, vrouw met uitstraling, staat ergens voor…

   Like

 2. Over de eerste: ik deel je mening. Als het mijn optreden zou zijn had ik een andere oplossing gekozen. Maar zijn fans zullen het hem vergeven en het blijft een mooi nummer.
  Over je laatste liedje: ik deel je liefde voor het orgeltje :-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s