”Zwijmelen op Zaterdag”

Zondagmiddag, vorige Z.o.Z eigenlijk net achter de rug, maar om van de zwijmel een klein stukje weekgeschiedenis te maken ook niks mis mee. Vanochtend liep ik om 6 uur al buiten met de meneer opdringerig. Dit was voor mij even genoeg, heb niets tegen vroeg opstaan, ben over het algemeen behoorlijk geduldig, maar is ook zoiets bij mij van te… dus heb ik toch besloten om Aron deel van de puppie cursus, essentiele hond gedragingen aan te gaan leren. Zijn losloop vrijheid wordt ingeperkt, riem omgewisseld naar slipriem, dus wil hij zichzelf wurgen be my guest, maar riem werkte direct, lijn stond eenmaal strak, daarna was het voorbij, dus 1 belangrijk punt al in korte tijd, dat ik bepaal hoe snel en welke richting op. Komische wat Aron heeft dat hij televisie kijkt, komt er een dier voorbij op het scherm blaft hij, heb ik geen problemen mee, tegendeel leuk juist. Mijn jongste zus heeft een scootmobiel gekregen, zij ook weer blij, kan ze zelf de boodschappen halen, en haar hondje uitlaten, zodat ze niet meer afhankelijk van haar kinderen is.

Merk dat mijn stemming tegenwoordig van invloed is, met hoe het weer buiten is, die grauwe grijze lucht werkt slecht bij mij, verschil met de dagen maandag, dinsdag en woensdag is duidelijk te merken, ook mijn zonnepanelen vinden zon prettiger…:-) Zag bij weer online dat er deze week toch gelukkig wat aan zon komt, ook goed voor mezelf gezien mijn vitamine D tekort, heb wel tabletten, maar beste is toch puur natuur. Tweede nummer zal ik maar oudje noemen, ook deze band mist oude leden, soms door een solo carrière, of door overlijden van een lid, hier is Christine McVie er nog bij, vorig jaar november helaas overleden, ex vrouw van de vroegere bassist van Fleetwood Mac John McVie, de sologitarist vindt zijn solotournee belangrijker dan de band, dus meneer Lindsey Buckingham is uit de band gezet, nog twee oud leden over, zangeres Stevie Nicks en drummer Mick Fleetwood…..

Plaats ook dit keer drie nummers, misschien voor een ieder wat wils of niet, is ook van minder belang, gaat om de invulling van de opdracht tenslotte. Kies voor een band die niet veel mensen in hun collectie hebben, ook ik heb ze een tijdje links laten liggen, vond de muziek erg chaotisch worden, soort wedstrijd tussen toetsenist en drummer wie het hardst kan, zo kwam het bij mij tenminste binnen, tegenwoordig maken ze weer meer toegankelijke muziek sinds de drummer is opgestapt en eigen bandje heeft. Is een fantastische drummer, maar kan ook beetje over aanwezig zijn, kies voor een oud nummer, wat ikzelf zie als de beste invulling van de bandleden, wat ik prachtig vind bij de band is de samenzang van zanger en ”oude drummer”, ook te horen op dit nummer. Naast projecten als Liquid Tension heeft de oude drummer Mike Portnoy nog een paar verschillende bands.

Skar.

Advertentie

4 gedachten over “”Zwijmelen op Zaterdag”

 1. Aron (her-bij)-opvoeden kun jij wel… vaker naar buiten, vitamine d ophalen inderdaad… enne wel eens over magnesium nagedacht? Naar verluidt heel goed voor mensen van 50+ en ik merk zelf ook dat het goed doet.

  Fijn voor zussie dat ze er ook weer op uit kan… misschien af en toe samen, is ook goed voor Arons socialisatie.

  Je muziek is weer divers en verrassend inderdaad, de middelste heeft mijn voorkeur. De onderste is minder bekend maar vaag herken ik het wel, leuk vind ik het minder.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 2. Aron zal zeker het probleem niet zijn, al is hij behoorlijk hardhorend…
  Als de berichten kloppen volgen er nu aantal dagen vorst, droog en veel zon, magnesium helpt inderdaad, gebruik ik al jaren, naast nog wat andere supplementen, en aminozuren….
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Drie Zwijmels die ik wel kan waarderen, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar Gypsy. Ik ben een groot fan van Fleetwood Mac, eigenlijk altijd geweest. Vind uiteraard niet alles mooi maar dat kan ook niet met zoveel wisselingen van de wacht. Dat heb Jij ook niet met de band van het derde nummer die je hier hoort. Ik kan er in ieder geval goed naar luisteren, als het allemaal maar goed op elkaar is afgestemd. Muzikanten die nadrukkelijk aanwezig zijn, daar houd ik ook niet van.
  Geniet van je weekend!!

  Like

 4. Blackbird ben een beetje gaan volgen na haar nummer Tell your Mama.
  Ik heb het nummer niet eerder durven plaatsen als zwijmel, maar misschien volgt hij een dezer weken om mijn 2-jarig vrijgezellenbestaan te vieren. Ik weet nog niet in welke vorm ik het zal gieten… maar je hebt me op een idee gebracht.
  Dreamtheater hebben we hier in huis sinds een paar jaar een zwak voor. In 2019 ontving gitarist Petrucci één of andere award, hier bij ons poppodium in de stad, en mocht mijn zoon een stukje gitaar voor hem spelen. Mijn zoon was zeer vereerd en heeft een hele leuke dag gehad waar hij nog met veel plezier aan terugdenkt. Mooi blog weer!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s